10 stvari o novcu koje biste sigurno voleli da znate kada ste bili tinejdžer

Fotografija: www.pixabay.com

Mnogi žele da prodru u misteriju zarađivanja novca, misleći da se on magično stvori preko noći. Realnost je vrlo jednostavna. Ništa se ne dešava preko noći i nemojte trošiti više od onoga što zaradite. Evo nekoliko stvari o novcu koje biste sigurno voleli da znate kada ste bili mlađi:

1. Novac ne raste na drvetu, niti ima veze sa vašim ocenama. Morate da naučite kako da zaradite novac.

2. Živite dobro sa vašim mislima, ali nemojte biti isuviše skeptični. Naučite kako da efikasno trošite novac, uljučujući to da ulažete u ono što vam je bitno i da zaobiđete ono što nije bitno.

3. “Spajanje” novca je jedna od najvećih tajni o rastu novca. Štedite svoj novac i spojite ga sa novcem vašeg partnera.

4. Nikada ne možete postati bogati ako se oslanjate samo na platu. Zarađivaćete novac tako što ćete stvarati vrednost (biti najbolji u onome što radite, uvoditi inovacije, stvarati ili prodavati). Drugi način je da investirate u ljude ili kompanije koje stvaraju vrednost.

5. Nemojte raditi za novac; neka novac radi za vas. Da biste zaradili novac (i naučili mnoge stvari), verovatno ćete nekad morati i da ga izgubite.

6. Čitajte knjige o zaradi i novcu. Družite se i učite od ljudi koji znaju sa novcem. Mnogo znanja i prilika već postoji negde, samo čekaju da ih ugrabite.

7. Investirajte svoje vreme, energiju i novac u ono što razumete ili ste strastveni u vezi sa tim, a ne iz straha ili pohlepe.

8. Vreme, energija i novac su ograničeni. Nikada nećete imati sve u isto vreme. Uživajte u vremenu koje vam je dato.

9. Ono što važi za zdravlje, važi i za novac – morate imati pozitivan stav o novcu. Ne smete biti previše opsesivni niti ga mrzeti.

10. Novac vam nikada neće biti dovoljan ako poredite sebe sa drugima. Saznajte šta je za vas dovoljno. Na kraju krajeva, novac je samo sredstvo za nešto veće.

Izvor: www,bizlife.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*