Aktivni psi koji nikada nemaju mira

Fotografija: Pixabay.com

Međunarodno kinološko udruženje priznaje gotovo 400 pasmina pasa, a postoji i mnogo više kombinacija kada uključite mješance. Svaki dolazi s vrlo jedinstvenom ličnošću i različitim potrebama.

Dakle, prije nego što se zaljubite u dlakavo lice u lokalnom skloništu, važno je napraviti istraživanje. Neke su pasmine savršeno zadovoljne ljenčarenjem tijekom dana, druge imaju izuzetno snažnu želju za raznim aktivnostima.

Imate aktivan životni stil i željeli bi imati psa koji može pratiti vaš tempo i ići ukorak s vama na svim vašim tjednim aktivnostima?

Razmotrite jednu od ovih pasmina i pripremite se za postizanje svih svojih ciljeva brojanja koraka. Donosimo vam listu 5 aktivnim pasmina kojima nikada neće dosaditi bilo kakve aktivnosti koje ste im pripremili.

1. Belgijski ovčar (Malinois)

Fotografija: https://worlddogfinder.com/

Ovi vrijedni ovčarski psi najsretniji su kad su u pokretu i uz svog vlasnika. Svakodnevne šetnje im neće biti dovoljne; trebaju trčati, umarati se, igrati i svaki dan trenirati sa svojim omiljenim ljudima. 

Malinois je jedna od najaktivnijih pasmina svijeta koja je također i izuzetno inteligentna. Nije pretjerano iznenađenje što ih razne policijske i vojne snage svijeta koriste kao svoje službene pse. 

2. Border Collie

Fotografija: Pexels.com

Popularni “borderi” su aktivni sportaši i vrlo inteligentni. Ti se radoholičari uzgajaju za čuvanje stada ovaca i goveda te moraju moći izdržati dug radni dan trčanja. Imajte to na umu kada razmišljate o nabavi ovog inteligentnog psa. Ovi psi su također proglašeni najinteligentnijom pasminom svijeta te su pasmina koju je najlakše trenirati.

3. Dalmatinski pas

Fotografija od cottonbro sa Pexels.com

Popularni dalmatiner poznat je po izdržljivosti, brzini i inteligenciji. Uzgajani su kao psi koji bi mogli pratiti kočije i držati korak s konjima. Kao rezultat toga, izvrsni su suputnici za dugo trčanje. Ako ne dobivaju dovoljno aktivnosti, brzo će se okrenuti nestašnom ponašanju kako bi potrošili nakupljenu energiju.

4. Australski ovčar

Fotografija: https://worlddogfinder.com/

Kao i borderi, australski ovčari svakodnevno zahtijevaju intenzivne vježbe kako bi zadovoljili svoje ovčarske i zaštitnike potrebe i instinkte. Ako im dopustite, ovi aktivni psi će biti u pokretu cijeli dan. Ovi psi su izuzetno inteligentni i odličan su izbor za pseće sportove poput agilityja, frizbija ili poslušnosti.

5. Njemački kratkodlaki ptičar

Fotografija: Wikipedia

Ovi oduševljeni psi trebaju dovoljno mogućnosti za potrošiti svoju bezgraničnu energiju. Trčanje, plivanje i bilo kakve aktivnosti na otvorenom odlično će im odgovarati. Ne samo da im je potrebna snažna tjelesna aktivnost svaki dan, već se ističu u organiziranim psećim sportovima poput agilityja, bazenskog skakanja u dalj i lovačkih natjecanja.

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*