BEJBI LAZANJA ODBIO 50.000 € OD HRVATSKE VLADE: Obratio se premijeru Plenkoviću, zbog onoga što mu je poručio sad ga JOŠ VIŠE VOLE

Foto: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

Bejbi Lazanja se nakon odluke hrvatske vlade da mu uruči nagradu od 50.000 evra zbog osvojenog drugog mesta na Evroviziji oglasio na Instagramu, te poručio da novac neće prihvatiti, već se preusmeriti onima kojima je potrebniji.

“Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 evra. Ipak, taj novac ja ne mogu da prihvatim. Mogao bih da navedem mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći”, počeo je Lazanja, te nastavio:

Bejbi Lazanja
FOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM

“Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje, te ime hrvatske vlade donira 25.000 evra Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić’. Dalje, ostalih 25.000 evra voleo bih da doniram Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih ćelija KBC Zagreb. Hvala”, napisao je Marko Purišić, poznatiji kao Bejbi Lazanja.

Podsetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je na današnjoj sednici tehničke vlade da će novčano nagraditi Marka Purišića, poznatijeg kao Bejbi Lazanja, za njegov uspeh i osvojeno drugo mesto na ovogodišnjoj Evroviziji.

Bejbi Lazanja, Marko Purišić
FOTO: EPA JESSICA GOW

“Čestitka na fascinantnom uspehu Marku Purišiću. Ukupno je bio na drugom mestu, to je najveći uspeh nezavisne Hrvatske. Ovo je fascinantan uspeh, zahvaljujemo i Gradu Zagrebu na predivnom dočeku. I, naravno, u njegovom Umagu… Želimo mu puno uspeha u daljoj karijeri”, rekao je Plenković.

Pobednici Erovizije od EBU-a ne dobijaju novac za svoj uspeh.

Bejbi Lazanja
FOTO: EPA/JESSICA GOW

Novčana nagrada ne postoji niti je ikad postojala. Izvođač pobedu na Evroviziji dalje koristi u komercijalne svrhe, rastu mu cene nastupa i slušanost u celom svetu, ali od EBU-a ne dobija nijedan dinar. Pobednik Evrovizije nagradu može da dobije eventualno od vlade, predsednika ili neke institucije u svom rodnom gradu.

Iako nije pobedio, Lazanjin uspeh na Evroviziji, najbolji od samostalnosti Hrvatske, ipak je nagrađen.

(Kurir.rs/ L. S)

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*