„Bivši rukometaš i član SNS Vladimir Mandić vitlao i pretio pištoljem, a Bata Gašić neće ni da zucne o tome“

foto: 24sedam.rs

Poslanik i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je danas na sednici Skupštine Srbije da je bivši rukometaš i član SNS, Vladimir Mandić, pretio pištoljem jednom muškarcu na Novom Beogradu i da se ovaj incident dogodio nakon dve tragedije (u školi “Vladislav Ribnikar” i u selima u okolini Mladenovca) posle kojih je vlast započela akciju oduzimanja nelegalnog oružja.

Aleksić je rekao je da ministar policije Bratislav Gašić odbija da odgovori o incidentu u kom je učestvovao član SNS, Vladimir Mandić.

„Pitao sam ga za bivšeg rukometaša Mandića dva ili tri puta. Dakle, Novi Beograd, oko 23.05 sata, tri NN lica su ušla u zgradu i lupala na vrata Okuka Luke, koji je kroz špijunku na vratima video i prepoznao lice Mandić Vladimira, koji je repetirao i uperio ga ka vratima, nakon čega su se sva tri lica udaljila džipom, a poilicijski službenici uvidom u video nadzor prepoznali su Mandić Vladimira koji je kod sebe imao pištolj“, opisao je Aleksić.
Miroslav Aleksić Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

On je dodao da je u međuvremenu Tužilaštvo naložilo da se Mandiću oduzme pištolj, ali da i dalje nije dobio odgovor od ministra Gašića da li se to desilo.

„Niste odgovorili zato što je verovatno član SNS. Ima poverljive zadatke, treba da razbija proteste, da radi svašta nešto, jer je jedan od važnijih aktivista SNS. Sad on može da vitla pištoljem i to se dogodilo posle ovih tragedija i posle pokretanja vaše akcije za oduzimanje oružja“, naglasio je Aleksić.

Ko je Vladimir Mandić

Bivši rukometarš, plejboj, ali i poverljivi čovek SNS za prljave poslove, svojevremeno je optužen, pa oslobođen za pokušaj ubistva. Sin je Momčila Mandića, u svoje vreme tajkuna Radovana Karadžića.

U septembru 2022. godine, policija u Banjaluci ga je uhapsila u naselju Borik, a zajedno sa njim je uhapšen i Adam Šukalo, takođe funkcioner Srpske napredne stranke. Policajci su tada zaustavili automobil u kojem su bila njih dvojica, pretresla vozilo, a potom ih, navodno bez objašnjenja, privela. Oni su saslušani u policiji, a potom pušteni, ali nije bilo obrazloženo da li su saslušani u svojstvu građanina ili ih organi Republike Srpske sumnjiče za neko krivično delo.

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*