Burno u Beogradu: Protest “Srbija protiv nasilja”, Prajd šetnja i promocija mladih kadeta

Foto: FoNet

VIkend u Beogradu počinje protestom “Srbija protiv nasilja” u petak, Prajd šetnja je u subotu, kao i promovcija najmlađih oficira Vojske Srbije

Protest “Srbija protiv nasilja“ pomeren je na petak 8. septembra u 19 sati. Protest počinje ispred Vlade Srbije u 19 časova, potom će se građani kretati Ulicom kneza Miloša, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, pa do zgrade Pink.

Protesti u gradovima širim Srbije počeli su nakon dva masakra koji su se početkom maja desila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribmnikar“ u Beogradu i u selima kod Mladenovcda i Smedereva.

Dakle, devetnaesti protest “Srbija protiv nasilja“ biće održan u petak, zbog promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

Promocija najmlađih oficira

Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana u subotu, 9. septembra 2023. od 11.00, ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Ovoj tradicionalnoj svečanosti prethodiće generalna proba na istom mestu, u petak, 8. septembra 2023. od 18.00.

U prve oficirske činove biće promovisano 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije. Vojnu akademiju završava 148 kadeta i kadetkinja 143. i 144. klase Vojne akademije, među kojima je 10 kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dva kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završava 27 mladića i devojaka iz 9. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Prema protokolu svečanosti, najboljim kadetima biće uručene sablje sa posvetom.
Kako je najavljeno, ovogodišnja Prajd šetnja održaće se u subotu, 9. septembra, pod sloganom “Nismo ni blizu”.

Prajd

Kako se navodi na sajtu Prajd.rs okupljanje učesnika počeće u 16h u parku Manjež.
Ulazni punktovi se nalaze u ulici Kralja Milana, kod hotela Moskva, na raskrnici Resavske i Birčaninove, raskrsnici Resavske i Mišarske ulice, kao i na ulazu u Kralja Milana sa Trga Slavija, navodi se u saopštenju organizatora Prajda.

Burno u Beogradu: Protest "Srbija protiv nasilja", Prajd šetnja i promocija mladih kadeta 3Foto: Hauke-Christian Dittrich/ AP
Advertisement

Prajd šetnja počeće u 17h. Ruta šetnje je sledeća: kreće se iz parka Manjež Nemanjinom ulicom, ulicom Kneza Miloša, Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića do Narodne skupštine, zatim ponovo ulicom Kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež. Ulaz na Prajd je otvoren za sve građane i građanke, ne postoji unapred predviđen spisak učesnika i učesnica.

Nakon šetnje, kako je najavljeno, počinje Prajd koncert u Prajd parku, koji će trajati od 19h do ponoći, a na koncert je moguće doći i bez prethodnog učešća u šetnji, dodaje se.

Izvor: M.J./Vreme.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*