Čehinja Kristina Piškova je nova mis sveta i ima jednu važnu specijalnu misiju

Lebanese Yasmina Zaytoun (L) applauds as Miss World 2022 Polish Karolina Bielawska (C) greets Czech Republic Krystyna Pyszkova (R) and attend in the grand finale of the 71st Miss World pageant at Jio World Convention Centre, in Mumbai, on March 9, 2024.,Image: 855277133, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Punit PARANJPE / AFP / Profimedia

Na 71. izboru za mis sveta koji je održan u Indiji pobedila je Čehinja Kristina Piškova, a ni naša Anja nije prošla nezapaženo.

Čehinja Kristina Piškova je nova mis sveta koja je pobedila na 71. izboru za mis sveta koji je održan u Indiji nakon 2 godina pauze.

U Mumbaiju su se takmičile predstavnice iz 115 zemalja. Prošlogodišnja mis sveta Karolina Bjelavska iz Poljske krunisala je Kristinu kao svoju naslednicu na glamuroznom događaju.

Na takmičenju je učestvovala i mis Srbije Anja Radić, koja je ušla u top 10 kada je reč o sportskim disciplinama.

Mis sveta 2024 Foto

Kristina Piškova studira pravo i poslovnu administraciju i bavi se modelingom. Kaže da je najviše ponosna na otvaranje škole engleskog jezika za napuštenu decu u Tanzaniji. Svira flautu i violinu i kaže da je strast prema muzici došla nakon što je provela devet godina u umetničkoj školi.

Mis sveta 2024 Foto

Za svoj projekt “Lepota sa ciljem” Kristina se koncentrisala na rad koji je razvila u Tanzaniji, gde je otvorila školu i doprinela kao volonterka promovisanju kvalitetnog obrazovanja za decu.

Mis sveta 2024 Foto

Budući da je obrazovanje njena strast, odlučila je da otvori svoj fondaciju u Češkoj Republici, usmeravajući se na pružanje raznih obrazovnih programa ne samo za decu, već i za starije osobe i osobe s mentalnim invaliditetom.

Mis sveta 2024 Foto
Mis sveta 2024 Foto Indranil Aditya/NurPhoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Izvor: Zorica Antonijević/zadovoljna.nova.rs

 

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*