Cene nekretnina u gradskim opštinama dostigle maksimum, ali je ipak moguće kupiti stan i po ceni od 2.000 evra po kvadratu: Pogledajte na kojim lokacijama u Beogradu

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

U Beogradu cene nekretnina rastu iz godine u godinu, pa mnogi građani glavnog grada mogu samo da sanjaju vlasništvo nad kvadratima u centralnim beogradskim opština. U nekim naseljima čak i najjeftinije opcije preskupe su za većinu, pa je “Nova” istraživala gde u glavnom gradu može da se nađe stan po ceni od dve hiljade evra za kvadrat.

Na brojnim sajtovima za prodaju nekretnina tražili smo dvosobne stanove od nekih 50 ili 60 kvadrata, koje je moguće kupiti za nekih 100.000 ili 120.000 hiljada, što bi bilo oko dve hiljade za kvadrat. I ponuda nije obećavajuća.

Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Na Karaburmi u ulici Pere Ćetkovića uspeli smo da za 70.000 evra pronađemo stan od 40 kvadrata, što je oko 1.750 evra za kvadrat. U pitanju je dvosoban stan u prizemlje u zgradi od pet spratova.

„Oglasi su često odraz želja, a ne stvarnog stanja“

Nešto veću cenu traži vlasnik stana od 55 kvadrata u naselju Miljakovac, u opštini Rakovica koji svoju nekretninu ceni oko 1.900 evra po kvadratu i prodaje je za 105.000 evra.

U naselju Braće Jerković 43 kvadrata se prodaje za 93.000 evra, što je oko 2.160 evra po kvadratu. Stan je iz većeg jednosobnog adaptiran u manji dvosoban stan, ima PVC stolariju. Kuhinja je urađena po meri, kao i razne police u stanu i taj nameštaj ulazi u cenu stana. Grejanje je na struju.

Foto: Goran Srdanov/ Nova.rs

Stan od 50 kvadrata u naselju Vojvode Vlahovića, koji se vodi kao dvoiposoban, prodaje se za 110.000 evra, što je oko 2.200 evra za kvadrat.

Uroš Jovanović iz agencije “Art nekretnine” potvrđuje da je u većini gradskih opština teško naći kvadrat za manje od dve hiljade evra, ali upozorava i da su u oglasima ipak prevenstveno želje prodavaca koje se tokom pregovora o kupovini mogu korigovati i spustiti za koji procenat.

Jovanović za Nova.rs objašnjava na kojim lokacijama u Beogradu može da se pronađe kvadrat za dve hiljade evra.

Karaburma, Višnjica, Mirijevo

Kada je u pitanju opština Palilula, za tu cenu mogu da se nađu nekretnine na Karaburmi, u Višnjici i Višnjičkoj Banji, a na Zvezdari u Mirijevu i naselju Veljko Vahović.

“Na Voždovcu slične cene mogu da se nađu i u pojedinim delovima Banjice, pogotovo stariji stanovi, zatim u Medakoviću, u Kumodražu i naselju Braće Jerković. Na Čukarici je teško naći stan po tim cenama, možda u Žarkovu, dok već u Rakovici na više lokacija može da se nađe i za malo manje od dve hiljade evra” ističe Jovanović.

„Kvadrat u Beogradu za 1.500 evra nemoguća misija“

“Problem je što vlasnici stanova u Beogradu, čak i na periferiji, kada kreću da prodaju stan počinju od najmanje cene od dve hiljade evra po kvadratu”, naglašava.

Objašnjava da su na svim lokacijama koje je pomenuo u pitanju cene oko dve hiljade evra ili sto-dvesto evra ispod te cifre.

“Izuzev Železnika, Ovče, Borče, Krnjače i Koteža, ja jednostavno ne znam gde više može u Beogradu da se nađe stan po ceni od 1.500 evra za kvadrata. To je prosto nemoguće” zaključuje.

Izvor: Jelena Bulajić/Nova.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*