Četiri saveta za praktično i lako pakovanje

Fotografija: Pixabay.com

Pakovanje stvari predstavlja jedan od najvećih problema kada se kreće na put. Šta poneti, a šta ostaviti, da li će sve stati u kofer, neka su od pitanja sa kojima se svi susrećmo. Američka dizajnerka „šetajućih“ ormara i putnih torbi Liza Adams dala je nekoliko saveta za brzo i praktično pakovanje.

Prvo, pogledajte vremensku prognozu i vodite računa o planiranim aktivnostima. Nije svejedno da li putujete turistički ili poslovno, kao ni da li imate planirane prijeme ili svečane večere.

Umesto da stihijski pakujete stvari koje volite, osmislite kombinacije za svaki dan, što će vam pomoći i kad stignete na odredište jer nećete morati da trošite vreme na to šta da obučete, već ćete se posvetiti poslu ili uživanju.

Izvadite svu odeću

Pakujte se u prostoriji u kojoj možete da prostrete svu odeću i isplanirate sve odevne kombinacije. Kada unapred složite kombinacije, izbegavajte gomilanje nepotrebne odeće i pretrpavanje kofera. Svaku pojedinu složenu kombinaciju potom slikajte mobilnim telefonom kako biste skratili vreme razmišljanja o garderobi kad ste na putu. Pobrinite se da spakujete obuću i odeću koju možete međusobno da kombinujete.

Umesto da slažete – rolajte

Umesto slaganja odeće u kofer, po istom principu po kome je slažete na police, najbolje je da je urolate u obliku valjka.Ako želite da dobijete još više prostora, ovako složene stvari kompresujte u vakumske vreće za odlaganje odeće i usisivačem izvucite vazduh.

Kozmetika

Nekoliko dana pre puta spakujte kompletnu kozmetičku torbicu pa počnite da je koristite dok ste još kod kuće. Tako ćete ubrzo saznati šta vam nedostaje, često su to sitnice kao što je npr. zubni konac. Sve što ste zaboravili, a što vam je potrebno dodajte u neseser. Ono što ste spakovali a niste koristili, izvadite i ostavite kod kuće.

Mirisni papir

Za dašak luksuza u kofer stavite komad ukrasnog mirisnog papira (onog koji se stavlja na dno fioka ormana) ili vrećicu od lavande ili eukaliptusa. Tako će odeća mirisati kao da je sveže oprana. Ovo je posebno korisno kod dužih putovanja ili onih na kojima nemamo mogućnost da peremo odeću.

Izvor: Luftika.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*