Đilas za Nova.rs: Pozivam sve opozicione stranke da povuku svoje liste sa izbora

Beograd 29. decambar 2023. Dvanaesti (12) po redu protest ispred RIK-a zbog izborne kradje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je za Nova.rs da umesto komentarisanja dešavanja u vezi sa izbornim listama, poziva sve opozicione stranke na razum i odgovornost prema građanima.

„Ostavimo usamljene Vučićevu i Nestorovićevu listu – takve izbore niko ne može priznati. Izborimo se za Beograd i ostale gradove u Srbiji, boreći se za izborne uslove za sve buduće izbore i zbog svih budućih generacija“, naveo je Đilas i dodao:

„Uklonimo međusobne barijere i sujete i ostvarimo istorijsku pobedu koja će značiti kraj Vučićeve vlasti“, zaključio je lider SSP.

Podsetimo, juče je opštinska izborna komisija na Novom Beogradu preinačila prvobitnu odluku kojom je odlučeno da se odbije lista „Biramo Novi Beograd“. Prethodno je Izborna komisija Gradske opštine Novi Beograd 12. maja donela rešenje kojim je odbijeno proglašenje izborne liste „Biramo Novi Beograd“ za izbore zakazane za 2. jun.

Istovremeno, povučeni su prigovori na predate opozicione liste na Vračaru i Starom Gradu.

Kandidat za gradonačelnika „Kreni-promeni“ Savo Manojlović izjavio je juče da će se povući sa izbora i organizovati blokadu 2. juna ukoliko gradske izborne komisije ne prihvate njegovu listu i listu „Biramo Beograd“ na svim opštinama.

Izvor: Nova.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*