Đurđević Stamenkovski: Uskoro pola miliona dinara za prvo dete

Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Ivan Dinić/Nova

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski najavila je da će uskoro biti izmenjen Zakon o finansijskoj pomoći porodicama sa decom, i da će iznos za rođenje prvog deteta biti povećan na 500.000 dinara, a za drugo dete na 600.000 dinara

Đurđević Stamenkovski je ocenila da je to značajan podstrek očevima i majkama, koji Srbiju postavlja na prvo mesto u regionu po takvim izdvajanjima.

Ona je istakla da je dobra saradnja sa drugim ministarstvima sa kojima se delimično prepliću i teme i obaveze kojima se ona bavi, pišu Večernje novosti.

Navela je i da se sa Ministarstvom za rad već sprovodi zajednički projekat podrške mladim bračnim parovima za kupovinu prve nekretnine.

U novembru 2021. godine tadašnji ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović najavio je mere koje bi trebalo da unaprede demografsku situaciju u Srbiji i precizirao da će podsticaj za prvo dete biti 300.000 dinara.

Najavio je tada da će biti stimulansa za prvo, drugo, treće i četvrto dete i istakao da je pitanje nataliteta kompleksan problem i da ga je nemoguće rešiti samo novcem.

Izvor: B.B./Vreme.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*