Dvadeseti protest: RTS da ne bude propagandno glasilo SNS-a i Vučića

Foto: Fonet

U Beogradu se danas šetalo do zgrade RTS, a sa Kraljevom su protestovali i Kragujevčani u znak podrške Predragu Voštiniću

Današnji dvadeseti protest “Srbija protiv nasilja“ u Beogradu, završen je šetnjom do zgrade Radio. Televizije Srbije u vreme emitovanja TV Dnevnika, a povodom četiri zahteva koja su direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću nedavno predali organizatori protesta.

Od RTS-a se, između ostalog, traži da u njihovom informativnom programu vlast i opozicija budu zastupljene srazmernom odnosu u parlamentu.

Dvadeseti protest: RTS da ne bude propagandno glasilo SNS-a i Vučića 3Foto: FoNet

Moderator protesta Smiljan Banjac je istakao da programe Javnog servisa Srbije plaćaju svi građani, i da okupljeni samo traže da radi u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.

On je kazao da je 20-tak ljudi na RTS-u u potpunosti stavilo taj medij u službi vlasti, te pozvao ostale kojih, kako je rekao ima na hiljade, da prestanu da ćute.

“Tražimo da RTS bude javni servis, da nas istinito i blagovremeno izveštava o svim temama i da ne bude propagandno glasilo Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića”, dodao je on.

Ispred zgrade RTS-a u Takovskoj, građanima su s eobratili pesnik Jevđenije Dimitroijević i fotograf Dragoljub Zamurović.

Dvadeseti protest: RTS da ne bude propagandno glasilo SNS-a i Vučića 4Foto: Fonet

Rekao je da “ono što mi sada imamo je borba protiv dosta snažnijeg protivnika kada govorimo o onome što je prigrabio, u odnosu na ono što bi po zakonu trebao da ima“.

“Taj dogovor mora da sadrži kontrolu izbora, zajedničku borbu za povećanje izlaznosti, zajednički rad na slobodnim medijima i fer izborima.“ Važna je “saradnja u dobroj veri i u dobrom duhu“, zaključio je Lazović.

Večeras se protestovalu i u Kraljevu, gde su došči i Kragujevčani u znak podrške Predragu Voštiniću iz kraljevačkog “Lokalnog fronta“ koga je nedavno automobilista povredio dok je bio na biciklu.

“Napad na Predraga Voštinića je pokazatelj da nasilje u Srbiji nije stalo, da se ono samo nastavlja i u drugim gradovima u našoj zemlji. Ovaj nemili događaj je poruka svima koji se ohrabre da javno iznesu svoj kritički stav za devijantno stanje koje je zahvatilo naše društvo. Obračun sa neistomišljenicima na ovako brutalan način je nešto što je nedopustivo za naše društvo“, rekao za Danas Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde u Kragujevcu.

Predrag Voštinić, koji se obratio okupljenima u Kraljevu, poručio je Aleksandru Vučiću:

“A ti, lažove besprizorni, nisam nikad rekao da je ovo bio pokušaj ubistva. To si ti rekao, pa ćeš morati da dokazuješ. Time se ti bavi, ja se neću baviti. Meni je važno da ova istina postane svima dostupna, ne zbog tebe, ne zbog mene, nego da ja u svim ovim porukama i svim ovim ljudima ne moram da govorim – nemojte, nemojte, ipak je posao za policiju. Samo da ja više ne moram da smirujem ljude, lažovčino jedna besprizorna“, rekao je i naveo da će Lokalni front sigurno biti front i da će ga povesti.

S.Ć./Nova.rs/Danas/Vreme.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*