EVO ZAŠTO SRBI VOLE ČIKAGO Gastarbajterka otkrila koliko koštaju stanovi u omiljenom gradu Srba i ljudi su u šoku: ” U Švajcarskoj ni štalu ne možeš da kupiš za te pare””

Foto: prekobare.com
Tiktokerka sa Balkana, napravila je pravi haos u svojim komentarima nakon što je objavila snimak sa cenama stanova u omiljenom srpskom gradu u dijaspori Čikagu.

Devojka sa Balkana otkriva koliko koštaju stanovi u ČikaguFOTO: THEBALKANMIX / TIKTOK
Devojka sa Balkana otkriva koliko koštaju stanovi u Čikagu

“The Balkan mix”, kako se predstavlja na društvenim mrežama popularnost je stekla brojnim videima o prednostima i manama života u Americi, kako naši u dijaspori slave slavu, ali i koliko novca treba izdvojiti za kiriju ili za kupovinu stana. Ovaj put ona je govorila o ratama kredita za stan u Čikagu, te je tom prilikom navela i koliko je potrebno novca za dodatne usluge unutar stambene zajednice.

Pre dve godine kupila stan za 157.000 dolara

 Prosečna cena dvosobnog stana u Čikagu je 1.500 dolara, i to otprilike 100 kvadrata. Naravno, ako želite stan blizu centra ili jezera, to je mnogo skuplje. I cena da kupite takav stan, dvosoban stan je otprilike 150.000 hiljada pa naviše.

Trenutno su ovde rate skočile, kao i cene za stan. Na primer, ja sam svoj prvi stan kupila 2021. godine za 157.000 dolara, a sada vredi, otprilike, 190.000. To su stanovi u nekim malo boljim delovima, gde je bezbednije, na severnoj strani Čikaga

Ovde kad kupiš stan, ne znam je l kod nas to postoji, plaćaš “asosiješn”, svakoga meseca. To je kao udruženje stanara, i te pare pokrivaju troškove za zgradu. Primera radi, struje i vode za celu zgradu, da neko dolazi da kosi travu, da čisti, naravno da je skuplje ako imate lift, ako je velika zgrada, ili ima bazen, teretanu – rekla je ona, dodajući na kraju da radi kao agent za nekretnine, odakle i zna sve ovo.

Za 4 stana u Čikagu – jedan u Zagrebu

U komentarima koji su nastupili ispod snimka, krenulo je poređenje sa zemljama na Balkanu, ali i u Švajcarskoj, Norveškoj, te i Australiji.

,,Kod nas u Švajcarskoj ni štalu ne možeš da kupiš za te pare”, ,”U Njujorku nema ništa za te pare”, “Kod vas je jeftinije nego u Beogradu’, “Ni u Australiji, stan ne možeš kupiti ispod 600 hiljada dolara, o dvosobni govorim, okolina Sidneja a u Sidneju ispod milion nema”, “U Zagrebu 100 kvadrata u centru 650.000 evra, znači u USA kupim 4 stana”, samo su neki od komentara koji su sakupili najviše interakcija.

Izvor: Blic. rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*