Evo zašto u hotelima nećete dobiti pastu za zube!

Fotografija: Pixabay.com

Iako se hotelska ponuda po pitanju kozmetike u proteklih nekoliko godina itekako proširila, jednu stvar i dalje nećete naći u hotelskoj sobi. Pasta za zube ostaje glavna hotelska misterija, a novinar Danijel Engber sa portala “Slate” istražio je zašto se i dalje ne može naći u osnovnoj hotelskoj ponudi.

Reč je, piše, o neobičnoj kombinaciji – gosti hotela je ne traže dovoljno često pa vlasnici hotela, u nameri da što više uštede, na pastu ne žele da troše sredstva. U hotelskoj regulativi pasta se tretira drugačije od sapuna i ostalih potrepština, gotovo poput leka, pa bi joj i nabavka bila nešto skuplja.

Još jedna “sitnica” je zaslužna za izostanak zubne paste iz osnovne hotelske ponude. Neki hotelijeri, naime, ističu da ne postoje skupi i luksuzni brendovi zubnih pasti pa se, barem na podsvesnom nivou, gosti po tom pitanju nemaju čemu da se dive. “U skupim hotelskim sobama paste nema jer nije dovoljno skupa. U jeftinim hotelskim sobama je nema jer je preskupa”, piše portal Bravo, koji se takođe bavio problematikom paste u hotelima.

“Niko ne zna zašto, nikoga nije briga”

Osim toga, zubna pasta nije ključna u kategorizaciji hotela ili apartmana. Dok se za hotel sa pet zvezdica nalaže postojanje “dva sapuna, šampona, fena za kosu, pribora za šivanje i kape za tuširanje”, zubna pasta spada tek u sugestije.

“Hoteli bi mogli da nam osiguraju pastu za zube, ali to ne čine. Niko ne zna zašto, nikoga nije briga. Stvari su takve oduvek i očito će zauvek i ostati. Ne dobijamo pastu jer je ne tražimo, a ne tražimo je jer ne znamo da li smemo”, zaključuje Engber svoje istraživanje.

Izvor: DDL.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*