GORIVO MOŽE DA SE SIPA I U KANISTERE! Vlada Srbije precizirala KO I KOLIKO LITARA sme dodatno da uzme na pumpi!

Foto: EPA

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom se omogućava privrednim subjektima koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, da se isporuka osim utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava, može vršiti i utakanjem u posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.

Na ovaj način omogućeno je, pre svega poljoprivrednicima koji kao sredstva za rad koriste poljoprivredne mašine, da nastave nesmetano obavljanje poslova, sapšteno je iz Vlade. Važeća odluka, kao i njene izmene donate su u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Vlada Srbije usvojila je i izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, a imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova. Takođe, odlučeno je da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz, doda i rafinisano suncokretovo ulje.

Izvor: Kurir.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*