Kako da ostanete zdravi kada sedite 8 sati?

Fotografija: Pixabay.com

Sedenje ispred računara osam sati dnevno, pet dana u nedelji ima veliki uticaj na vaše zdravlje. Rad u kancelariji od devet do pet može biti stresan i iscrpljujuć, ali to ne znači da treba da zanemarite svoje zdravlje. Malim promenama na dnevnom nivou i novom rutinom lako možete da steknete dobre navike. Evo nekih saveta kako da budete zdraviji:

Doručkujte

Ako započnete svoj dan zdravim doručkom, osećaćete se bolje tokom celog dana. Verovatno je primamljivo da uzmete kafu usput do kancelarije, eventualno neki kroasan, ali morate da isplanirate vreme za pravi doručak. Ako ne doručkujete redovno, osećaćete se umorno, bićete neraspoloženi i dekoncentrisani.

Pijte dosta vode

Ako ste žedni, osećaćete se umorno. Mnogi od nas često greše i žeđ zamenjuju glađu. Umesto što ćete posegnuti za kafom ili krofnom, probajte da pijete po čašu vode na svakih pola sata. Ako ste ipak gladni i nakon što ste popili vodu, jedite voće, orahe, bademe, lešnike…

Sedite pravo

Lako je da iskrivite i vrat i kičmu kada sedite po ceo dan. Ako vas često bole leđa i vrat, onda verovatno ne sedite lepo. Ekran treba da bude u nivou vaših očiju kako biste sedeli pravo.

Krećite se

Ako ste neko ko se ne pomera od stola ceo dan, onda će vas verovatno sve boleti nakon dužeg vremenskog perioda. Ako nemate vremena da odete do teretane posle posla, prošetajte kada pravite pauzu, izbegavajte lift, uvek idite stepenicama i ustanite s vremena na vreme, bar po užinu.

Ručajte van kancelarije

Lako vas zanese količina posla i onda preskočite ručak. Ali nemojte to raditi. Time što ćete izaći iz kancelarije i otići na ručak pravite i fizičku pauzu i pauzu za um. Veoma je važno da ne jedete za vašim stolom.

Izvor: Bizlife.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*