Mariniku Tepić na čelo Anketnog odbora doveli Vučić, Hil i Đilas – tvrde Dveri

Beograd, 18.07.2023. - Prva sednica skupstinkog Anketnog odbora radi utvrdjivanja cinjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj skoli "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u Duboni i Malom Orasju kod Mladenovca 3. i 4. maja, u kojima je ubijeno 20 osoba, odrzana je danas u Narodnoj skupstini u Beogradu. (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

U poslatom saopštenju za medije Srpski pokret Dveri izrazio je svoje negodovanje zbog izbora Marinike Tepić na čelo Anketnog odbora, zaduženog za utvrđivanje istine o tragedijama koje su potresle Srbiju u maju. Kako navode, to nije zajednička odluka opozicije, već isključivo dogovor između Hila, Vučića i Đilasa, a u cilju da se spreči otkrivanje veza između sadašnje i prošle vlasti i njihove odgovornosti za stanje u prosveti i medijima.

“Posebno je skandalozno odbijanje vladajuće većine i prozapadne opozicije da na čelo anketnog odbora dođe pukovnik Ljubinko Đurković koga su predložili zajedno NADA, Zavetnici i Dveri. . Radi se o definitivno najozbiljnijem i najstručnijem kandidatu za ovu funkciju od svih članova u ovom sastavu Anketnog odbora. Ne postoji argument protiv njegovog izbora jer dolazi iz podjednako velike opozacione poslaničke grupe kao i Ujedinjeni i za razliku od Marinike Tepić ima podršku ukupno 28 narodnih poslanika opozicije. ” zaključuju iz Patriotskog bloka Dveri, kao i da će  kontrolisati i pratiti rad Marinike Tepić, i o svemu tome redovno i blagovremeno obaveštavati javnost.

 

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*