Menja se termin protesta: Poznata ruta novog okupljanja građana

Beograd 08. jul 2023. Deseti po redu protest Srbija protiv nasilja Foto:Vesna Lalić Nova.rs

Predstavnici opozicije održali su konferenciju za novinare o detaljima narednog 12. protesta “Srbija protiv nasilja”.

Zoran Lutovac, predsednik DS, rekao je da će se naredni protest održati u subotu u 20 sati, zbog velikih vrućina i jer je potrebno da ljudi ne budu izloženi direktnom uticaju Sunca.

„Ići će se do RTS, medijskom trasom. Okupićemo se ispred Skupštine, pa Dečanskom, između REM-a i Večernjih novosti, doći ćemo do Makedonske, a onda proći pored Politike, Radio Beograda, ući u Svetogorsku, a iz nje u Takovsku do RTS-a“, rekao Lutovac.

 

„On je izrazio nezadovoljstvo zašto su se novinari RTS-a toliko posvetili izveštavanju sa protesta. Ići ćemo ispred RTS-a da zahtevamo ostavku glavnog i neodgovornog urednika RTS-a Aleksandra Vučića, da se ne bavi više RTS-om, da RTS bude ono što bi trebalo da bude – javni servis i da se smeni rukovodstvo RTS, koji pristaje da im glavni i neogodvorni urednik bude Aleksandar Vučić“, rekao je Lutovac.

On je naveo da će se ispred RTS oglasiti Smiljan Banjac i drugi govornici.

Povodom pisanja o prekidu protesta u Novom Sadu, Nebojša Zelenović je rekao da će u tom gradu biti održana konferencija 13 sati i naveo da će tamo protesti biti nastavljeni.

„Vlast će učiniti sve da skloni ljude sa ulice i zaustavi proteste. Ovo što su uradili sa medijskim spinom u Novom Sadu je samo još jedan pokušaj da se na jedan potpuno za mene zaprepašćujući način umanje protesti u Novom Sadu. Kolege iz Novog Sada su me obavestili da su to demantovali i da će u 13 sati sazvati konferenciju za medije. Ne da se zaustavljaju, nego se i te kako nastavljaju protesti u Novom Sadu i u svih drugih 30 gradova u Srbiji“, rekao je Zelenović.

Podsećamo, na spisku zahteva građana koji protestuju je smena ministra policije Branislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina, smene članova Saveta REM-a, oduzimanje frekvencija televizijama koje „promovišu mržnju i nasilje“ (Pink i Hepi), smena rukovodstva RTS, ali i gašenja tabloidnih medija koji „objavljuju lažne vesti, šire govor mržnje i nasilja i kontinuirano krše novinarski kodeks“.

Autor: Nataša Latković Izvor: Nova.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*