Miloš Jovanović menja Vulina na čelu BIA? Miloš i Sandra zajedno u školskoj klupi, upisali školu koju je Vulin završio

Foto: direktno.rs

Izvor:Politički.rs, Foto: Ilustracija

Nedavno smo pisali o tome da Aleksandar Vučić sprema Miloša Jovanovića za svog naslednika, kako bi mogao mirno i nekažnjeno da se povuče u penziju i van očiju javnosti nesmetano i dalje upravlja Srbijom. Događaj od pre par dana je samo to potvrdio.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije je juče svečano započeo školovanje kao polaznik 12. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane.

Pozdravni govor polaznicima i Milošu održao je ministar odbrane Miloš Vučević, koji im je između ostalog poručio da “vaše znanje i vaše iskustvo koje ćete imati (posle školovanja), prenesete onim institucijama i ustanovama koje su vas kandidovale“.

Koja je to institucija iz Srbije (zvanična), kandidovala Miloša Jovanovića (zvanično) ne zna se. Nezvanično se priča da se u pitanju dve institucije, jedna se nalazi nalazi na adresi Andrićev venac 1, a druga na adresi  Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 92, i da je broj telefona +381-11-706-4000 (dostupan 24 časa dnevno).

Načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac je u svom govoru, između ostalog, polaznike i Miloša podsetio da je cilj njihovog školovanja “preuzimanje visokih dužnosti u sistemima nacionalne bezbednosti,  osposobljavanje za multidisciplinarno analiziranje savremenog bezbednosnog okruženja, procenjivanje dugoročnih bezbednosnih trendova, razvoj elemenata sistema nacionalne bezbednosti…

Da se čovek naježi kad pomisli koja će sve znanja steći Miloš ili “moj Miloš” (kako ga Vučić oslovljava) i kakve sve dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti će Miloš uskoro preuzeti.

Srbija u sigurnim rukama, Foto:mod.gov.rs

Upućeni kažu da je i aktuelni šef BIA, bivši ministar odbrane i policije Aleksandar Vulin bio polaznik Visokih studija bezbednosti i odbrane, te da je ovo, iznenadno Miloševo školovanje, došlo na zahtev Amerikanca. Tvrdi se i da će uskoro Miloš stati na čelo BIA (što bi mu bio prvi korak u nasleđivanju Vučića), i smeniti Vulina koji se zbog nečeg zamerio američkom ambasadoru Kristoferu Hilu.

Milošu, kao komunističkom unuku i francuskom đaku, koji je imao prilike da kontaktira sa mnogim bezbednosnim zlužbama (s nekima manje, s nekima više), sigurno neće biti teško da savlada gradivo i bude dobar đak. Za svaki slučaj je Aleksandar Vučić tu ubacio i naprednjačku poslanicu Sandru Božić da se nađe Milošu, da mu pripomogne ako negde zapne, da prepiše kad nešto ne zna, da mu tiho šapne na uvo kad ne zna kako treba…

Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba! Foto: Ilustracija

Inače, budućim bezbednjacima Milošu i Sandri raduju se i na društvenim mrežama:

Nikla Lakić je napisao:

 

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević je međutim izrazio bojazan da Miloš, obećanim samospaljivanjem, ne prekine školovanje i svetlu bezbednjačku budućnost

U svakom slučaju, Miloš kako dobar vojnik i padobranac, koji nekako baš nije nije smogao da oduži dug otadžbini i služi vojni rok kad mu je bilo vreme (1999. za vreme NATO agresije, već neku godinu kasnije), sigurno će sad, u pravom trenutku, da se pobrine za bezbednost Srbije i oduži dug Aleksandru Vučiću i Kristoferu Hilu.

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*