Nova prognoza Marka Čubrila: Sad je jasno kakvo će biti vreme za Prvi maj i Uskrs

Foto: Beta/Dragan Karadarević, Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

Zahlađenje koje su najavili meteorolozi je stiglo, a sada Marko Čubrilo otkriva šta nadalje možemo da očekujemo i kakvo će vreme biti za praznike pred nama.

„Naoblačenje, mestimično sa kišom, koje je zahvatilo jugozapadne i južne, tokom prepodneva proširiće se i na centralne, a posle podne i na većinu ostalih krajeva Srbije. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije sneg.“

A meteorolog amater Marko Čubrilo, čije najave prati ceo region, kaže da se nakon sinoćnjeg zahlađenja širi uticaj visinskog ciklona koji bi danas i u ponedeljak ujutro trebalo da se premešta preko regiona, ali da za sada obilne padavine nisu izvesne nego su samo mogućnost.

Danas tokom dana severozapadni vetar u pojačanju i u noći ka ponedeljku na severu regiona na udare može biti jak. Biće ponovo hladnije uz maksimume od +7 do +14 stepeni Celzijusa, kaže Čubrilo.

„U ponedeljak prestanak padavina, ali uz relativno hladno vreme i maksimume uglavnom od +6 do +14, a na jugu oko +18 stepeni Celzijusa.“

Onda – novo zahlađenje.

„Novo pogoršanje je moguće od utorka do četvrtka i tada postoji mogućnost još jedne konkretnije padavinske epizode, ali tek za 2-3 dana ćemo imati jasniju sliku o tačnoj putanji tog ciklona. U naredni utorak i dalje relativno hladno, a u sredu generalno toplije, dok bi u naredni četvrtak ponovo bilo malo hladnije.”

“Posle 2. maja deluje da ponovo ulazimo u period nestabilnog, a od 4. maja i svežijeg vremena.”

Izvor: Nova.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*