Nova.rs saznaje: Zbog kritike Aleksandra Vučića i podrške protestima protiv nasilja, glumac Ammar Mešić dobio otkaz na „Prvoj“

Foto:

Glumac Ammar Mešić, koji već godinama tumači ulogu Strahinje u seriji “Igra sudbine”, a koja se emituje na TV Prva, dobio je otkaz nakon letnje pauze, i to zbog toga što je u pretohdnom periodu otvoreno kritikovao predsednika države Aleksandra Vučića i aktivno podržavao proteste “Srbija protiv nasilja”, saznaje Nova.rs iz izvora bliskog produkciji i televiziji.

PROČITAJTE JOŠ

„Dragi prijatelji, braćo, kumovi, kolege… Žao mi je, ali je došlo vreme da seriji ‘Igra sudbine’ kažem zbogom. Ovim putem želim da vas obavestim da od nove sezone više neću biti deo serije. Gledaćete me u još narednih dvadesetak epizoda. Prethodne četiri sam bio skoro svako veče u vašim domovima i zahvalan sam na svim pozitivnim i lepim komentarima. Hvala mojim kolegama na svemu. Smatram da sam ispekao zanat, bio maksimalno profesionalan i mislim da je vreme za neke nove uloge“, napisao je Mešić na Instagramu.

Foto:Screenshot/Instagram/ammarsadvam

Kako Nova.rs saznaje iz izvora bliskih produkciji, ali i televiziji „Prva“, odluka da Mešić ne bude deo nove sezone, te da nakon letnje pauze ne nastavi sa snimanjem serije kako je prvobitno planirano, došlo je zbog njegovog političkog aktivizma, i vrlo jasne i medijski propraćene kritike vlasti, odnosno predsednika države Aleksandra Vučića, te Srpske napredne stranke, ali i zbog porške protestima „Srbija protiv nasilja“.

Početkom maja ove godine, neposredno pred početak letnje pauze, a nakon masakara u osnovnoj školi u Beogradu koji je pokrenuo masovne proteste u Srbiji, Mešić je uputio javno pismo predsedniku države – Aleksandru Vučiću.

„Nepoštovani, ne mogu reći čak ni gospodine… Nepoštovani Aleksandre Vučiću, davnih dana sam prestao da javno komentarišem tvoj rad, rad tvoje Vlade i generalno politiku u našoj zemlji. Nikada te nisam podržavao i uvek sam se stideo svega što radiš i načinom na koji se obraćaš nama građanima“, započeo je Mešić u svom direktnom pismu predsedniku Srbije.

„Za mene, jedini krivac zbog svega što se desilo našoj Srbiji jesi ti i tvoja Vlada. Sramite se. Ti, svi ministri i svoji tvoji novinari koji su doveli Srbiju u ovakvo stanje“, dodao je Mešić tada.

„Draga deco, koja nas gledate na televiziji (iako Vučić kaže da ne gledate televiziju, pa se onda pitam kako nas prepoznajete na ulici?), obećavam vam da ću se u narednom periodu truditi i pomagati koliko god je u mojoj moći da se vaš glas čuje i da ukažem na probleme današnjice. Iskreno saučešće porodicama“, zaključio je Mešić u svom obraćanju predsedniku.

Foto: Printscreen / Instagram

Ammar Mešić je nakon toga podržao i kolege glumce koji su bili targetirani od strane vlasti zbog podrške protestima.

Portal Nova.rs pokušao je da stupi u kontakt sa producentima serije. Dok Nikola Burovac nije odgovorio na naš poziv, niti na SMS poruku sa jasnim pitanjem da li je Mešić sklonjen iz serije zbog svog političkog aktivizma, producent serije Danijel Đurić javio se na telefon i rekao da je odluku o uklanjaju njegovog lika donela produkcija.

„Nemam tu komentar, to što je napisao, to je to. Ne bih za nešto drugo – nemam šta da kažem. Nisam upućen oko toga. Ovo je strogo profesionalno, tako smo se dogovorili, želimo mu svaku sreću, možda se na nekom drugom projektu nastavi neka saradnja, to što je napisao, to je to, mi mu želimo svu sreću“, rekao je Đurić.

„Ovo nema veze sa političkim opredeljenjem, zaista“, dodao je on.

„To je produkcijska odluka po nahođenju scenarija, dešavaju se nove priče, dolaze novi glumci, scenaristi su smatrali da je to tako najbolje za seriju i tako dalje, mi smo to prihvatili i doneli takvu odluku prosto“, rekao je Đurić za Nova.rs.

Izvor za Nova.rs, koji želi ostati anoniman, s druge strane, tvrdi da je produkcija odlučila da prekine saradnju sa glumcem iz razloga navedenih u tekstu.

Portal Nova.rs kontaktirao je i glumca Ammara Mešića, koji je rekao da „nema komentar“.

Izvor: Nova.rs 

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*