Od vozača do plesača iz Slovenije – koliko nas je koštao Izbor za pesmu Evrovizije

Teya Dora, Luke Black, Kristina Radenković, Dragana Kosjerina, Slaven Došlo, Printscreen/RTS 1
Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije Branko Klanšček saopštio je da je Izbor za Pesmu Evrovizije građane koštao 300.000 evra.

Rekao je da je taj iznos „ne računajući sekundarne troškove, odnosno nenovčana davanja RTS“ – studije, zaposlene, vozni park, tehnički kapacitete.

Klanšček je, u saopštenju koji prenosi RTS, rekao da sekundarni troškovi prema zvaničnom tarifniku RTS iznose još 173.000 evra, „čime je prekoračen budžet za 20 odsto, a koji je predviđao iznos od 249.000 evra“.

Da bi javnosti bilo jasnije koliko je alarmantno rasipanje sredstava, treba reći da je predviđeni budžet za 2023. godinu za PZE iznosio 140.000 evra i da je za ovu podignut na 249.000 evra, naglasio je Klanšček.

Prema njegovim rečima, osim 900 zaposlenih u sektoru Produkcije RTS, dovođeni su ljudi sa strane koji su radili produkciju režije i produkciju video sadržaja.

Pored zaposlenih kostimografa i garderobera na RTS, dovedeni su neki sa strane, zatim su dovedeni plesači iz Slovenije, kojima je plaćen put i hotelski smeštaj za nedelju dana.

Svi led ekrani, tehnika, i rasveta koju poseduje RTS nisu bili dovoljni, pa se za nešto što se naziva „vizuelni identitet“ platilo 168.000 evra, zaključio je Klanšček.

Izvor: RTS/bizlife.rs

Foto: screenshot

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*