ORUŽJE UKRAJINCIMA SE PAKUJE KAO HUMANITARNA POMOĆ: Na aerodromu u Pizi otkriveni sanduci puni oružja, municije i eksploziva

Foto: AP

ORUŽJE u Ukrajinu se šalje sa aerodroma Galileo Galilej u Pizi sakriveno u sanducima koji su obeleženi kao humanitarna pomoć, saopštio je levičarski Sindikat USB u Livornu, pozivajući svoje članove na protest povodom ovog otkrića.

– Neki radnici civilnog aerodroma Galileo Galilej u Pizi obavestili su nas o veoma ozbiljnoj stvari: „humanitarni“ teretni letovi sa civilnog aerodroma bi trebalo da budu ispunjeni namirnicama, hranom, lekovima i drugim stvarima korisnim za izmučeno ukrajinsko stanovništvo. Ali nije tako, kažu u sindikatu.

Prema svedočenju radnika raspoređenih na utovaru, kada su se našli ispod aviona, zatekli su sanduke pune raznih vrsta oružja, municije i eksploziva.

– Gorko i strašno iznenađenje, koje potvrđuje ratnu klimu u koju nas naša vlada uvlači. Suočeni sa ovom veoma ozbiljnom činjenicom, radnici su odbili da utovare teret, kažu u sindikatu.

To su avioni koji prvo sleću na baze SAD/NATO u Poljskoj, a zatim se šalju u Ukrajinu.

– Oštro osuđujemo ovo cinično korišćenje humanitarne pomoći za podsticanje rata u Ukrajini.

Sindikat je zatražio od struktura kontrole vazdušnog saobraćaja na civilnom aerodromu da odmah prekinu ove letove smrti.

On je pozvao radnike da „odbiju da utovaraju oružje i eksploziv koji potpomaže spiralu rata koja se može zaustaviti samo trenutnim prekidom vatre i ponovnim pokretanjem mirovnih pregovora”.

Na kraju, pozvali su građane da učestvuju u demonstracijama koje će se održati u subotu 19. marta ispred aerodroma Galileo Galilej (15 časova).

– Iz Toskane treba da idu mostovi mira, a ne ratni letovi, poručili su u sindikatu.

Izvor: Novosti.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*