Ovo su saveti za sve koje lokalni šerifi i šefovi primoravaju da idu na Vučićev kontramiting

Forografija: https://crta.rs/

Do najavljenog kontramitinga SNS ostalo je nekoliko dana, ali čini se da naprednjaci pripremaju organizaciju “jače” nego ranije: formiraju se konačne kvote, građani se pritiskaju da dođu na miting, autobusi su odavno kaparisani, a sada se broje i pojedinci u svakom javnom preduzeću koji odbijaju da odu na skup. Cela naprednjačka kasta rešena je da ispuni svoj zadatak, da ne izneveri partiju i da dovede što veći broj ljudi ispred Skupštine Srbije. Time se otvara pitanje kako odbiti ucene i pretnje, te kako da ne dođete na plato ispred Skupštine Srbije.

Gotovo svakodnevno stižu svodočenja širom zemlje da su naprednjaci počeli da prebrojavaju svakog pojedinca koji će doći na kontramiting u petak i “jure” one koji još uvek nisu potvrdili da će doći na „najveći skup“ ikada 26. maja ispred Skupštine.

Nedavno je i organizacija CRTA obavestila građane da mogu da se obrate za pravnu pomoć ukoliko trpe pritiske.

“Ukoliko zaposleni trpe pretnje (npr. otkazom), mogu podneti krivičnu prijavu policiji ili nadležnom javnom tužilaštvu, a ukoliko im preti i osoba koja je na rukovodećoj poziciji, tj. službeno lice, tako što koristi svoj službeni položaj ili ovlašćenje, onda mogu podneti i krivičnu prijavu zbog postojanja krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja. Takođe, mogu pokrenuti i postupak zaštite od zlostavljanja na radu, tj. zaštite od mobinga. Postupak mogu pokrenuti kod poslodavca ili tražiti sudsku zaštitu.” naglasio je Pavle Dimitrijević, direktor pravnih poslova Crte.

Crta poziva sve građane koji su izloženi političkim pritiscima, a ne znaju koja im pravna sredstva stoje na raspolaganju, da se jave Crtinom pravnom timu za savet putem e-maila: prijavi@crta.rs ili na broj telefona 063 591 585.

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*