Pokrenuta peticija za obnovu Generalštaba i pretvaranja u muzejski prostor

Foto: elitacop.com

Direktor za kampanje Pokreta Kreni – Promeni Savo Manojlović ocenio da najave vlasti da će se na prostiru bombardovanog Generalštaba graditi hoteli predstavljaju „gaženje nacionalnog, građanskog i ljudskog dostojanstvagaženje nacionalnog, građanskog i ljudskog dostojanstva”

Pokret Kreni – Promeni odao je počast žrtvama NATO bombardovanja 1999. godine i pozvao građane da potpišu peticiju za obnovu Generalštaba i pretvaranje u muzejski prostor, saopštio je taj pokret.

Pozivamo građane da potpišu peticiju da se ovaj prostor vrati u pređašnje stanje, rekao je direktor za kampanje Pokreta Kreni – Promeni Savo Manojlović, a najave vlasti da će se na prostiru bombardovanog Generalštaba graditi hoteli ocenio kao „gaženje nacionalnog, građanskog i ljudskog dostojanstva“.

„Nisu Amerikanci nakon 11. novembra dali investitorima iz Saudijske Arabije da grade hotel na Menhetnu na mestu srušenih Kula bliznakinja”, rekao je Manojlović.

Asistent na Fakultetu likovnih umetnosti Luka Tripković je, pozivajući građane da potpišu peticiju, rekao da je“ zgrada Generalštaba biser modernističke arhitekture“.

„Bilo je reči da je ovo zdanje osveta komunista Srbima, ali moram da podsetim da se niko u istoriji nije tako brutalno obračunavao sa nasleđem međuratnog Beograda kao naprednjačka vlast. Volšebno je srušena kuća Jovana Ilkića, koji je radio zgradu Parlamenta i hotela ‘Moskva’”, podsetio je Tripković.

Peticija pokreta Kreni-Promeni dostupna je na ovom linku.

Izvor: I.M. (Fonet)/Vreme.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*