Poskupljuje još jedna stavka Infostana od 1. marta

Foto: Mondo/G.S.

JKP Infostan tehnologije obavestilo je građane da se od 1. marta uvećava cena dimničarskih usluga koje obavlja Komunalno preduzeće “Dimničar”

Privremeni organ grada Beograda je naime, na sednici od 17. 01. doneo rešenje o davanju saglasnosti kojim se utvrđuje cena dimničarskih usluga koje obavlja Komunalno preduzeće „Dimničar“.

Tako cena dimničarskih usluga trenutno iznosi 1,38 dinara sa porezom na dodatu vrednost po kvadratnom metru stambene površine i nije usklađivana sa rastom cena od 2011. godine.

Nova visina naknade za poslove dimničarskih usluga iznosiće 2,30 dinara sa uračunatim porezom na dodatu vrednost po kvadratnom metru stambene površine i primenjivaće se počev od 01. 03. 2024. godine.

Preduzeće „Dimničar“ nastalo je sredinom 1948. i bavilo se čišćenjem dimovoda pekara, upravnih zgrada i vojnih ustanova.

Sredinom pedesetih preduzeće je počelo i sa izradom dimničarskih alatki. Od 1980. „Dimničar“ primenjuje hemijska sredstava i fizičko merenje u dimničarskom poslu. Osnivana je Laboratorija za ispitivanje vode u kotlovima, sastava kamenca, emisije štetnih gasova i drugo. Početkom maja 1981, piše na sajtu Grada.

Izvor: Vreme.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*