Protesti se ipak nastavljaju i u Novom Sadu; Zelenović: Objava o prekidu medijski spin

Novi Sad 24.06.2023. Novi Sad protiv nasilja, protest Srbija protiv nasilja, protest, šetnja, blokada Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Protest “Srbija protiv nasilja” biće u subotu održan i u Novom Sadu, izjavio je na konferenciji za novinare Nebojša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno.

Portal 021 objavio je danas da se protesti u Novom Sadu prekidaju i da je ta odluka doneta na sastanku predstavnika opozicije i građanskih pokreta koji su bili tehnički organizatori dosadašnjih okupljanja.

Međutim, Zelenović navodi da će danas u tom gradu biti održana konferencija za novinare u 13 sati i da će protesti i Novom Sadu biti nastavljeni.

Kraj za proteste u Novom Sadu: Opozicija odlučila da prekine okupljanja „Srbija protiv nasilja“

Portal 021 je objavio da je odluka o prekidu protesta doneta na sastanku opozicionara, koji je bio kratak. Kako su naveli, pojedini opozicionari su rekli da bi ovo mogla da bude samo „letnja pauza za godišnje odmore“, te da se protesti nastave na jesen, ali do kraja nije zauzet zajednički stav o tome da se prekid protesta tako i predstavi.

Kako je preneo pomenuti sajt, na mogućnost nastavka protesta na jesen ukazao je i sekretar Gradskog odbora Zajedno Mladen Cvijetić. On je za 021.rs rekao da je odluka o obustavljanju protesta doneta većinom glasova predstavnika više od deset opozicionih stranaka i građanskih pokreta.

„Gledaćemo da se ‘Srbija protiv nasilja’ u Novom Sadu plasira u nekim drugačijim formatima kako bismo sačuvali vatru za vreme kada se protest bude vratio na noge i kada se ljudi budu vratili na ulici u respektabilnom broju. Očekujemo da to bude na jesen, u septembru ili oktobru“, navodi Cvijetić.

Autor: Nataša Latković  Izvor: Nova.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*