„Radar“: Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić umro nasilnom smrću

Foto:Miloš Lazić/Nova.rs; Goran Srdanov /Nova.rs

D. D. (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje devojčice D. I, umro je nasilnom smrću u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je veštačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, saznaje “Radar”. Tužilaštvo u Zaječaru rezltate veštačenja očekuje tek u ponedeljak

Beogradski centar za ljudska prava zatražio je od tužilaštva u Zaječaru da obavesti javnost o rezultatima veštačenja na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu povodom smrti četrdesetogodišnjeg D. D, brata jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje Danke Ilić, koji je umro 7. aprila u prostorijama policije u Boru.

Zamenik tužioca u Višem tužilaštvu u Zaječaru Miodrag Canović izjavio je da nalaz veštačenja smrti D.D. sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu još uvek nije stigao u tužilaštvo u tom gradu.

„Ne mogu Vam reći da li je istina to što su mediji objavili jer još uvek nismo dobili taj nalaz. Subotom ne stiže pošta, pa očekujemo da će stići od ponedeljka“, rekao je Canović za N1.

Veštaci su zaključili da se radi o nasilnoj smrti na osnovu sudsko-medicinskog nalaza kojim su konstatovane brojne povrede, prenosi „Radar“.

Nalaz veštaka je prosleđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje.

Osumnjičenom D. D. iz Bora u subotu 6. aprila određeno je zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog dela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Samo nekoliko sati kasnije,  policija je saopštila da je D. D. preminuo „prirodnom smrću“.

U saopštenju MUP-a od 7. aprila navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim časovima „pozlilo“ i da je „uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3.10 časova preminuo“.

Međutim, veštačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu pokazalo je da je D.D. preminuo od posledica batinanja. Tragovi batinanja jasno su bili vidljivi i opisani u nalazu veštaka.

Hapšenje i optužnica 

Slučaj nestanka i ubistva dvogodišnje  Danke Ilić koji je potresao Srbiju dogodio se 26. marta na porodičnom imanju u okolini Bora.

Nakon deset dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora. Pod sumnjom da su počinili ubistvo sprovedeni su u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima Vodovoda kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju.

Izvor: M.J./ Radar, N1, Fonet/Vreme.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*