Raspad pokreta „Mi – glas iz naroda”: Ideali, sujeta ili pare?

Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS

Nakon raspada pokreta koji je sa svojih šest odbornika u Skupštini Beograda trebalo da odlučuje o tome ko će formirati gradsku vlast, moraće da intervenišu i advokati

Osnivač pokreta dr Branimir Nestorović saopštio je da osniva novi politički pokret „Pravi mi”.

Nepunih tri meseca od osnivanja, pokret „Mi – glas iz naroda” po drugi put se podelio.

Nakon razlaza s nosiocem beogradske liste Aleksandrom Jerkovićem, došlo je i do neminovnog političkog razlaza osnivača.

 „Nema predaje i nema povlačenja! Mi smo rešeni da apsolutno ostanemo dosledni našim principima, našim glasačima, kao i svim našim naporima u odbrani Srbije od svakog zla”, saopštio je novi pokret Nestorovića.

Nije bitno da li je do nove podele došlo zbog ljudskih sujeta, novca, različitih pogleda ili ideja, tek, moguće je da će ovim razlazom morati da se bave i advokati, piše Politika.

Doktor Branimir Nestorović izjavio je da njega niko ne može da izbaci iz pokreta jer je on, kako navodi, ovlašćeno lice. Ističe da sve to može da se proveri i u Agenciji za privredne registre.

U intervjuu za Hepi televiziju Nestorović je rekao da suosnivač tog pokreta Branko Pavlović ne može da ga istera i da je čak i račun pokreta otvoren na njegovo ime, jer je bio nosilac liste.

„Znači da nikakve pare dobiti neće”, rekao je Nestorović, aludirajući na novac koji država isplaćuje strankama i pokretima koji imaju poslanike u parlamentu. Dodao je da sukobi unutar pokreta „Mi – glas iz naroda” postoje već neko vreme i da je sve krenulo kada ga je čovek koji vodi knjige tog pokreta obavestio da jedan od suosnivača, Dragan Stanojević, pokušava da neovlašćeno uzme novac s računa.

Nestorović je najavio da je, zajedno s Aleksandrom Pavićem i sa ljudima koji ga podržavaju, u procesu osnivanja stranke. Tvrdi da su mu neki njegovi sada već bivši saborci radili iza leđa. „U pokretu su samo tri čoveka koji mogu da daju ovlašćenja poverenicima za opštinske odbore, a onda se ispostavilo da neki drugi ljudi idu po terenu i osnivaju odbore o kojima nisam imao pojma”, rekao je Nestorović.

Navodi da su se posle decembarskih izbora raspali neki opštinski odbori jer su članovi bili nezadovoljni njihovim radom i da je njegov poslednji pokušaj bio osnivanje stranke. „Onda je krenula sujeta i pitanja zašto se ja ističem. Rekao sam im da ću ja da zadržim ime pokreta i logo jer sam ja smislio naziv i prvi spot snimio kamerom u svom prostoru. Posle tog sastanka Paviću i meni su blokirali pristup na svim oficijelnim nalozima, tako da nismo uspeli ni da kažemo javnosti šta se sve dešavalo prethodnih dana”, rekao je on.

A iz „Mi – glas iz naroda” naveli su da na glasanju „ultimatum Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio pokret, a za njim i Pavić”. „Pokret nastavlja s planiranim radom i preobražajem u političku stranku, a njom će rukovoditi veće koje čini pet osnivača – Siniša Ljepojević, Mitar Kovač, Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević. Sve ostaje po starom i ostvarivaće se planirani ciljevi”, saopštili su iz „Mi – glas iz naroda ”.

Oni su ovaj Nestorovićev i Pavićev potez okarakterisali kao „neuspeli pokušaj razbijanja pokreta”. Jedan od sedam osnivača pokreta, Mitar Kovač, izjavio je da se taj pokret nije razišao i da će u nedelju biti organizovana izborna skupština radi prerastanja pokreta u stranku.

Kovač je za televiziju Prva naveo da su pokret napustila dvojica osnivača, Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić, i da to nije poremetilo njihove naredne aktivnosti, ali da predstavljaju veliki udar na pokret, kao i da je Nestorović hteo „da svu vlast prigrabi za sebe”.

Odbornička lista „Mi – glas iz naroda” u Skupštini Beograda raspala se i sada tri grupe imaju po dva odbornika.

Sada su igri samo dva odbornika: Katarina Kovačević i Slobodan Đurašinović.

Aleksandar Jerković i Vesna Jakić Ilić odavno čine „nezavisne odbornike” za koje se u medijima spekuliše da su prišli vladajućoj koaliciji u prestonici.

U odborničkim klupama sedeće i Branimir Nestorović i Borislav Antonijević, koji će, sada je očigledno, voditi svoju politiku u gradskom parlamentu.

Izvor: Politika/Vreme.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*