RUČAK I ZA 50 DINARA, SEDAM NOĆENJA ZA DVOJE SVEGA 7.000: U ovoj zemlji je moguće bajkovito letovanje i za najtanji novčanik

Foto: Shutterstock

Iako je sezona letovanja uveliko krenula, što podrazumeva već uplaćene aranžmane i generalno isplanirane odmore, ali za one koji se i dalje premišljaju o idealnoj destinaciji, možda je ovo pravo rešenje.

Reč je jednoj ostrvskoj državi u južnoj Aziji, koja je prema iskustvu turista širom sveta, jedna od najjeftiniji destinacija za drugačiji i nesvakidašnji letnji odmor.

Jedina skupa stavka kod putovanja na Šri Lanku jeste avionska karta, koja košta oko 500 evra, ali ukoliko se putovanje isplanira nešto ranije, ta cena može da bude i manja.
Priroda, Putovanje, Mesta, Lokacije, Sri Lanka, Vodopadi
FOTO: PROFIMEDIA

Ono najlepše jesu cena smeštaja, kao i cene hrane i pića.

Kada smo kod smeštaja, izbor je veliki – od luksuznih hotela, do savršeno sređenih kućica na drvetu, i apartmana koji podsećaju na sve one širom Grčke.

Za 100 evra može da se pronađe prenoćište kakvo se vidi samo na filmovima.

Kada kažemo 100 evra, taj iznos obuhvata cenu za punih sedam dana.

Takođe, postoje i ponude koje iznose oko 7.000 dinara za dvoje, što znači da jedno noćenje na Šri Lanci ukupno košta 1.000 dinara po osobi u nešto skromnijem smeštaju, ali čistom i neskavidašnjem.

Ukoliko je tema nesvakidašnji smeštaj na svakako drugačijoj destinaciji, ne bi trebalo da preskočimo prenoćište koji se nalazi upravo na kućici na drvetu.

Soba se sastoji od dva kreveta i odvojenog kupatila, smeštena između velikih grana, koja sigurno pruža letovanje za pamćenje.

Šri Lanka, Indijski Okean

Za ovakav ugođaj i iskustvo, smštaj od punih sedam dana tokom polovine avgusta košta nešto više od 13.000 dinara sa uključenim taksama.

Dobar savet za sve znatiželjne avanturiste, ili za oni koji su spremni da izađu iz zone udobnih hotelskih soba, jeste da na vreme isplaniraju jedno ovakvo putovanje. Jeste avio-karta nešto skuplja (500-700 evra), ali se svaki dinar isplati.

Na kraju krajeva, brojni aranžmani za Tursku, Španiju, Francusku ili nešto luksuzniji odmor u Grčkoj, košta isto toliko.

Što se hrane tiče, na lokalnim standovima širom Šri Lanke ima pregršt lokalne hrane, širok izbor koja nama nudi prave egzotične specijalitete. Cene za njihove ‘đakonije’ kreću se od 50 centi (malo više od 50 dinara) do najviše tri (3) evra, dok je u restoranima nešto skuplje.

Ukoliko želite da sednete u neki ugostiteljski objekat, kafić, restoran, ručak bi izašao najviše do šest (6) evra, dok je cena za ‘švedski sto’ od osam do 10 evra.

Čuveno piće, kraljevski kokos na slamčicu, sveže odsečen, košta celih jedan (1) evro.

Ceđeni sokovi koje meštani prave na lokalnim štandovaima su oko 80 centi, dok je za takvo isto piće u restoranu neophodno odvojiti ukupno dva (2) evra.

biznis.kurir.rs/Bizportal

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*