Selfi „pogurao“ PRIHODE kozmetičkog giganta

Fotografija: Pixabay.com

Smog, selfiji i život u gradovima jačaju potražnju za kozmetikom, kazao je izvršni direktor Loreala Žan-Pol Agon.

Upravo su navedeni trendovi pomogli najvećoj svetskoj kozmetičkoj kompaniji u rastu prodaje od čak sedam posto u prvoj polovini ove godine, te skok prihoda od 12 posto na otprilike 2,9 milijardi evra, dok je lane cena deonica grupacije porasla za 20 posto.

Zagađenje gradova oštećuje ljudsku kožu i kosu, zbog čega kozmetičke kompanije zadovoljno trljaju ruke, budući da im raste prodaja šampona, regeneratora, hidratacionih krema i sličnih artikala.

Uz to, kako smatra Agon, život u gradu znači i puno izlazaka i druženja, što potrošače podstiče da koriste još više proizvoda za ulepšavanje, a pritisak na milenijalce da budu što sličniji sebi na svojim ulepšanim fotografijama objavljenim na Instagramu i drugim društvenim mrežama poslednjih godina veoma pozitivno utiče na prodaju u kompaniji.

Ako koriste filtere da bi izgledali bolje na internetu, moraju nešto učiniti i u stvarnom životu da bi izgledali bolje. Stoga koriste više kozmetike, više šminke, više paze na lice i kožu, objasnio je Agon za MarketWatch.

Loreal u svojoj grupaciji ima i brendove Lancome, Kiehl’s i Garnier, a upravo su zagađenje, digitalizaciju i sve više društvenih događaja u ljudskim životima naglasili kao podsticaje rasta u njihovoj strategiji.

Dodatno, rast urbane populacije, za koju se predviđa da će do 2030. prerasti pet milijardi, takođe vide kao plus za njihovo poslovanje.

Izvor: Bizlife.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*