SNS botovi koštali budžet RS oko 200 miliona evra do sad: Šta je tačno njihov posao

Foto: Srpki pokret Dveri

Милован Јаковљевић, народни посланик и потпредседник Двери , открио је на који начин влада Србије злоупотребљава своју моћ и како долази до сигурних гласова за сваке следеће изборе. Његово саопштење за медије преносимо у целости:

Na Tviteru izašao spisak svih botova SNS-a

Недавно објављени списак СНС ботова покренуо је праву лавину око тога колико су они до сада коштали буџет Републике Србије, а процена је да је та цифра око 200 милиона евра. Тим новцем, да је уложен у добробит грађана Србије, могли би бити решени многи проблеми у српској пољопривреди или су могли бити обезбеђени бесплатни уџбеници и вртићи за све ђаке и децу у Србији.
Са друге стране, веома је проблематичан и начин запошљавања укупно 24.200 људи у јавном сектору, од којих је већина радила у оквиру СНС бот тима. Наиме, сви они су ангажовани на привременим и повременим пословима, на одређено време и уговором о делу. И не само да су ови људи уцењени да пишу најгоре увреде о сваком ко другачије размишља од актуелне власти, већ морају да скупљају сигурне и капиларне гласове за СНС. Ово је веома опасан механизам који користи власт, јер уценама и притисцима пред сваке изборе себи, у старту, обезбеде око 800 000 гласова. Рачуница у овом случају је веома једноставна. Од 24.200 људи, најмање њих 20.000 мора да прихвати ботовање и прикупљање сигурних гласова. Нека свако од тих уцењених људи прикупи по 50 гласова, то је 1.000.000 гласова. Од тих милион људи, вероватно би око 200.000 свакако гласало за СНС, тако да када од 1.000.000 одузмемо 200.000, долазимо до цифре од 800.000 гласова предности за СНС у односу на све друге политичке организације пред изборе. Ову злоупотребу им је омогућила Уредба Владе Србије о забрани запошљавања у јавном сектору из 2014. године.

Овакво стање у српском друштву и на политичкој сцени је неодрживо и управо због тога је Српски покрет Двери пре одржавања било каквих избора тражио прелазну, техничку Владу која би онемогућила ову појаву. И управо из овог разлога је СНС жестоко против прелазне, техничке Владе, јер знају да је у случају њеног формирања њихов пад са власти неминован – закључује Јаковљевић.

1 komentar

  1. Kakvi pajseri, nije im dovoljno sto kradu vec jos i placaju retarde da nam zatrpavaju internet komentarima

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*