SNS-kriminalac i propalitet Jelena Žarković dospela u „Utisak nedelje“

Jelena Žarković
Foto: Printscreen Nova S

Juče se nisam nimalo začudila pojavom u „Utisku nedelje“ SNS-bota Jelene Žarković, ozloglašene zlostavljačive dece (između ostalog sopstvene) i pokradačice državnog budžeta i stranih projektnih fondova, čiji predmet nasilja u porodici Treće javno tužilaštvo drži 4 godine u fioci, iako je Žarković optužena za gađanje dece nožem, ruženje lica ćerke nožem i mnoge druge monstruznosti koje je upražnjavala radi fizičkog povređivanja svoje dece (videti dole navedene tekstove iz medija).

Zašto nisam začuđena? Zato što N1 i Nova S (na kojoj se emituje „Utisak nedelje“) nisu nikakve nezavisne televizije, već jednim delom ispostave tandema Šolak-Đilas, a drugim delom ispostave SNS-a. Taj drugi deo objašnjava otkud mesto na tim televizijama SNS-botu Jeleni Žarković o kome medije već mesecima izveštavaju kao o jednoj od najmračnijih pojava u društvenom životu Srbije (ponovo videti dole navedene tekstove iz medija).

Šta pišu mediji, ukratko. Pomenuta kriminalka se bavi trgovinom decom, starateljstvima, hraniteljstvima i usvojenjima. Sistem funkcioniše jednostavno: predsednik Trećeg osnovnog suda u Beogradu, Dušan Agatonović, naloži sudijama koje mu verno služe da donose očigledno nezakonite presude, a sudije koje bespogovorno izvršavaju naloge predsednika Apelacionog suda Duška Milenkovića ih samo potvrđuju i time čine pravnosnažnima.

Saradnja između Milenkovića i Agatonovića veoma je bliska, jer su već godinama seksualni partneri u emotivnoj vezi koju su zaodenuli u formu “kumstva”, a kako bi prikrili njenu pravu prirodu (inače se predstavljaju kao “porodični ljudi”).  Videti između ostalog: https://liberal1776.page.tl                                                   

Finansiranje trgovine decom, starateljstvina i hraniteljstvima obavlja se preko SNS-bota sa Ekonomskog fakulteta, Jelene Žarković,  koja je na mesto “profesorke” imenovanog fakuklteta pre dvadesetak godina postavljena kao kadar Resora državne bezbednosti (videti https://demokratija.tumblr.com).

Žarkovićeva preko svoje GONGO organizacije (Governmental Non-Governmental Organization – “Vladina nevladina organizacija”), poznate kao FREN (“Fondacija za razvoj ekonomske nauke”) dobija projekte iz budžeta Republike Srbije ali i iz nekih stranih fondova – projekte na koje postavlja jedan broj nekvalifikovanih kadrova centara za socijalni rad i resornog ministarstva (neki od njih ne znaju ni reč engleskog a “rade” na međunarodnim projektima, a često se otežano služe i maternjim srpskim jezikom).

Taj kadar ne radi ništa na projektima a dobija novac, čime se korumpiraju ključna lica u lancu trgovine decom i starateljstvima. Na taj način se potkradaju i strani fondovi i budžet Republike Srbije, a sve kako bi se finansirala trgovovina decom, hraniteljstvima, usvojenjima i starateljstvima. Glavni deo pokradenog novca Jelena Žarković uplaćuje SNS-u (https://liberal1776.page.tl).

Nezaobilaznu ulogu u ovoj trgovini decom igraju sudije uzdanice Agatonovića i Milenkovića: Ljiljana Mihailović i Marija Đorđević iz Trećeg osnovnog suda i Zorica Đaković (i nekoliko drugih kvazi-sudija) iz Apelacionog suda u Beogradu. Iz sistema „socijalne zaštite“ ključnu ulogu igra organizovana grupa iz centara za socijalni rad Novi Beograd i Savski Venac i dva lica iz nadležnog ministarstva o kojima su mediji takođe opširno izveštavali: Vukota Vlahović i Dragan Vulević.

Posrednici u čitavoj ovoj trgovini decom, hraniteljstvima, usvojenjima i starateljstvima je „advokat-trgovac“ Mirjana Mitić, zajedno sa Jovanom Dobrijević („advokatska“ kancelarija im je u Požarevačkoj 12 i Požarevačkoj 33 u Beogradu – moguće je da zbog kriminalnih radnji menjaju oznake kućnih brojeva).

Svi detalji iz gore navedenog teksta preuzeti su iz članka nekoliko nevladinih organizacija objavljenih na https://liberal1776.page.tl, kao i sa medija čiji linkovi su na kraju teksta.

Svako ko je pogledao te tekstove može da se uveri koliko nisko je palo srpsko društvo: na medijima koji slove kao nezavisni, pojavljuje se kao „ekonomski ekspert“ poznati kriminalac, dokazana i medijski eksponorana zlostavljačica dece, finansijerka trgovine decom i kradljivica budžeta Republike Srbije i međunarodnih donacija i projekata.

Radi se o ženi od koje su ćerke bliznakinje bukvalno pobegle kod oca pre nekoliko godina (uprkos odlukama Agatonovićevog i Milenkovićevog suda da se dodele Žarkovićevoj – odlukama koje je, gle čuda, poništio Vrhovni kasacioni sud). Ipak, sin od 8 godina bio je premali da pobegne i ostao je na milost i nemilost Žarkovićevoj koja ga sistematski i fizički i psihički zlostavlja, uz punu podršku Agatonovićeve sudije Marije Đorđević i nekoliko lica iz Centra za socijalni rad Novi Beograd i nadležnog ministartsva – uz posredovanje „advokata-posrednika-trgovaca“ Mirjane Mitić i Jovane Dobrijević koje su, opet gle čuda, advokatice Jelene Žarković.

Može li neko društvo niže da padne od toga kada tobože „nezavisni“ mediji puštaju toj Jelene Žarković da se šepuri po njima? Može li neka država niže da padne od toga da medisjki identifikovani kriminalci iz sudova (Agatonović, Milenković, Mihailović, Đorđević, Đaković i dr.), sistema „socijalne zaštite“ (Vukota, Vulević, Vesna Vojinović, Biljana Čiča, Jovan Ratković, Slavica Dragović, Jelena Jockić, Olivera Bulatović, Smiljka Đorđević, Nada Maletić i dr.) i „advokature“ (Mirjana Mitić i Jovana Dobrijević), i to još trgovci decom, još uvek slobodno hodaju ulicom?

A da ne ostanem nedorečena, o čemu i na koji način SNS-bot Žarković mudruje u „Utisku nedelje“? Prvo, iznosi opšta mesta ioz ekonomije koja su poznata i srednjoškolcima. Drugo, iznosi ekonomske besmislice. One su na tako niskom nivou i svedoče o potpunom odsustvu ekonomskog obrazovanja da je strašno da takva osoba uopšte upiše ekonomski fakultet, a kamoli da na njemu bude „redovni profesor“ (!). Ovo mogu autoritativnio da tvrdim ako profesor ekonomije u SAD. Treće, Žarković daje glas izlaganju predstavnika Srbije na sednici Generalne skupštine UN, čoveku koji ne zna engleski i koji sa skandaloznim čitanjem engleskom teksta osuđuju „rusku agresiju“ na Ukrajinu. Treće, odbija da se upusti u sva politički relevantna pitanja koja dovode u pitanje SNS-vlast i koja joj voditeljka postavlja. Četvrto, izbacuje celulitom ozbiljno načete noge u prvi plan, logoroično iznoseći opšta mesta i ekonomske besmislice, pritom psihopatski iskolačujući oči.

Novo dno srpske političke, novinarske i šire društvene scene.

Prof. Ana Piters, PhD, ekonomista i psihološkinja

Sledi još nekoliko tekstova koji su izašli u medijima o Žarkovićevoj i organizovanoj kriminalnoj grupi sa kojom sarađuje:

–        https://politicki.rs/drustvo/jelena-stavite-u-veliku-kovertu-par-papira-i-ubacite-novac-i-sve-zalepite-i-tako-dajte-pripravnici-presretnuta-komunikacija-izmedju-kriminalne-grupe-sudija-tuzilaca-centra-za-socijalni-rad-i-poli/

–        https://politicki.rs/drustvo/hronika/majka-krenula-mesarskim-nozem-na-maloletnu-cerku-novi-detalji-o-kriminalnoj-grupi-u-centru-za-socijalni-rad-novi-beograd-sudstvu-i-policiji/

–        https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/morate-poceti-da-cistite-sudstvo/

–        https://politicki.rs/drustvo/hijene-zecevi-hulje-sns-alkohol-i-korupcija-u-trecem-osnovnom-sudu-ko-je-dusan-agatonovic-predsednik-treceg-osnovnog-suda/

–        https://politicki.rs/drustvo/novi-dokazi-o-korupciji-u-pravosudju-direktorka-laze-vestak-miljkan-brat-od-ujaka-naklonjeni-sudija-i-slag-na-torti-slavica-djukic-dejanovic/

–        https://politicki.rs/kolumne/dok-decaku-od-8-godina-majka-preti-popravnim-domom-ludnicom-i-ubistvom-sns-vrsi-politicke-pritiske-i-korupciju-u-pravosudju-i-sistemu-socijalne-zastite/

–        https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/350753/pismo-ministarki-popovic-dr-bulatovic.html

–        https://politicki.rs/komentar/zasto-ministarka-pravde-cuti-ceka-demonstracije-ispred-ministarstva-u-septembru/

–        https://politicki.rs/kolumne/kratka-anatomija-kriminala-jelena-zarkovic-i-grupa-sa-ekonomskog-fakulteta/

–        https://aleksandarfatic.net/jasmina-milojevic-vise-tuzilastvo-da-istrazi-socijalnu-sluzbu-i-pravosude/

–        https://direktno.rs/kolumne/356493/centar-za-socijalni-rad-novi-beograd-savski-venac-jasmina-milojevic-.html

–   https://www.koreni.rs/potresni-nastavak-price-o-troje-dece-prof-v/

–        https://politicki.rs/komentar/kako-vas-nije-sramota-cekate-li-da-i-o-vama-pisu-fukujama-i-comski-pa-da-prestane-gusenje-slobode-i-kvaliteta-nauke-i-naucne-misli/

Izvor: Politicki.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*