SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI! Ukrajinci pokušali da ubiju visoke vojne zvaničnike

Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP, Jean-Christian Tirat / Sipa Press / Profimedia

Oficiri FSB su priveli Rusa regrutovanog u Glavnoj obaveštajnoj upravi Ukrajine, koji je pripremao teroristički napad na tri visoka vojna zvaničnika ruskog Ministarstva odbrane.

Ovo je TAS-u saopštio Centar za odnose sa javnošću (PSC) FSB Rusije.

“Organi bezbednosti priveli su državljanina Rusije rođenog 1994. godine, koji je, po nalogu Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, preko kurirskih službi, organizovao isporuku tri eksplozivne naprave velike snage, maskirane u pakovanju poklona”, napominje DSP.

On je priznao da su ga u maju 2024. godine regrutovali ukrajinski vojni obaveštajci.

“Pristao je da sledi uputstva u vezi sa pripremanjem terorističkih napada na teritoriji Rusije, za novčanu nagradu”, navela je FSB.

DSP je pojasnio da je eksplozivne naprave trebalo da budu detonirane nakon što su kuriri prijavili dostavu paketa primaocima. Glavno istražno odeljenje Istražnog komiteta za Moskvu pokrenulo je krivični postupak protiv Rusa za pokušaj terorističkog napada i nedozvoljen promet eksploziva i eksplozivnih naprava.

“Svi organizatori i saučesnici zločina, uključujući strane državljane, stavljeni su na poternicu i biće procesuirani u skladu sa ruskim zakonima”, zaključuje FSB.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*