Sramota nad sramotama: Naprednjaci odbili da održe minut ćutanja za čuvara Zejtinlika i dobacivali dok su poslanici opozicije stajali

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je sramota što nije održan minut ćutanja zbog smrti čuvara Zejtinlika Đorđa Mihailovića. Nakon toga pozvao je poslanike da održe minut ćutanja, ali je to ispoštovala samo opozicija. Poslanici vlasti sramotno su dobacivali, a nisu čak ni ustali.

Za to vreme ustali su i minut ćutanja održali samo poslanici opozicije, dok su poslanici vlasti pričali, a nisu se udostojili čak ni da ustanu.

Potpuni haos u Skupštini: Bulatović se unosio u facu Ćuti, naprednjaci urlaju, Orlić se pravi da ništa ne vidi

Dakle, vlast nije ni ustala, a sve vreme je uporno dobacivala.

Podsetimo, Đorđe Mihailović, čuvar „Zejtinlika“, srpskog groblja u Solunu, preminuo je u nedelju u 96. godini.

Ćika Đorđe je potomak prvog čuvara, njegovog dede Sava, Srbin iz Grblja kod Boke kotorske. Savo je sakupio svoje mrtve drugove i saborce i čuvao ih do smrti 1928. godine.

Sahranjen je na Zejtinliku, a nasledio ga je sin Đuro Mihailović, koji je tokom Drugog svetskog rata groblje sačuvao od pljačke nacista. Đuro je umro 1961. i sahranjen je uz oca na Zejtinliku, a dužnost čuvara groblja pripala je Đorđu, koji je o njemu brinuo i dočekivao putnike namernike u narednih 60 godina.

Sramota nad sramotama_ Naprednjaci odbili da održe minut ćutanja za čuvara Zejtinlika i dobacivali dok su poslanici opozicije stajali VIDEO

Izvor: Nova.rs Autor: Danilo Savić

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*