Srbija protiv nasilja: Marinika Tepić i Miroslav Aleksić počeli štrajk glađu

Foto: Vreme

“Mi rezultate beogradskih izbora ne možemo da prihvatimo“, rekao je kandidat za gradonačelnika koalicije “Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović sinoć na protestu ove koalicije u Beogradu.

Na protestu je bilo više hiljada ljudi. Od Skupštine grada otišli su do RIK-a, tamo je došlo do komešanja kad su neki učesnici protesta počeli da lome zaštitnu ogradu.

“Svi ste bili svedoci brojnih nepravilnosti, a uprkos tome SNS i SPS nisu u mogućnosti da formiraju vlast u Beogradu“, kazao je Obradović.

Dodao je i da su predstavnici te koalicije spremili “kutije, dokaze i materijale“ koji ukazuju na te nepravilnosti.

“I sada ćemo ih odneti u RIK, tamo ih predati i sačekati da se ti izbori ponište“, naglasio je Obradović.

Nakon govora na početku skupa ispred Skupštine Beograda, kolona je došla do zgrade Republičke izborne komisije (RIK) gde su došli da, kako su najavili, predaju dokaze o izbornim neregularnostima u Beogradu.

Tamo je Marinika Tepić rekla da će Miroslav Aleksić i ona započeti štrajk glađu do poništenja beogradskih izbora. Dragan Đilas je, komentarišući njihovu odluku za N1, zaplakao.

Srđan Milivojević iz koalicije “Srbija protiv nasilja“ izjavio je na istom skupu da imaju “čvrste i neoborive dokaze da su izbori pokradeni“.

“Idemo do RIK-a da tražimo poništavanje. Ovo nisu izbori, ovo je igrokaz“, naglasio je.

“Imamo obilje dokaza, primedaba i prigovora brojnih posmatrača u Beogradu, ali ovo se ne odnosi samo na Beograd, već je pitanje i za celu Srbiju“, dodao je Milivojević.

Na pitanje na koliko biračkih mesta će tražiti ponavljanje, Obradović je naveo da se traži ponavljanje “celog izbornog ciklusa“.

“Neregularnosti su tolike da izbori moraju biti poništeni“, ponovio je.

S.Ć./N1/Vreme.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*