Tramp se predao u Džordžiji: Prva njegova fotografija iz zatvora

Donald Tramp Foto: Twitter/ Donald J. Trump

Bivši predsednik Amerike Donald Tramp postao je prvi u istoriji koji je fotografisan u policiji tokom hapšenja. Slika Donalda Trampa iz zatvora u Džordžiji obišla je svet brzinom munje.

Tramp se nalazio u drugom vozilu u koloni. S obzirom na to da je kolona zatvoru prišla sa suprotne strane od one na kojoj su bile njegove pristalice, nije mogao da ih pozdravi mahanjem, javlja „Sky News“.

 

On je u zatvoru zvanično uhapšen i potom registrovan tako što su mu uzeti otisci prstiju i fotografisan je, a uzete su mu i generalije.

 

U pitanju je „mugshot“, odnosno fotografija koja se pravi kada je osoba dovedena u zatvor, uzeti su joj otisci i obavljena procedura hapšenja, prenose mediji.

Tramp je prvi bivši američki predsednik koji se ikada slikao ovako, a dobio je i zvaničan broj i sada se vodi kao zatvorenik P01135809.

Mnogi su se pitali zbog čega je tek sada prvi put fotografisan, jer se suočava sa četiri suđenja. Ali vlasti u svakoj pojedinačnoj državi imaju pravo da odluče kako će tretirati optuženog u skladu sa njihovim statusom ili ugledom.

Jedino su vlasti Džordžije saopštile da će odmah Trampa tretirati kao „bilo kog drugog uhapšenog čoveka“.

Kako se navodi u dokumentu koji je sačinjen po njegovom hapšenju, Tramp je visok 190 centimetara i težak 97,5 kilograma. Zabeleženo je i da mu je kosa plava/boja jagode, te da ima plave oči.

Tačno 20 minuta od dolaska u zatvor Tramp je uz kauciju pušten da se brani sa slobode. Dva minuta kasnije kolona je napustila okružni zatvor Fulton.

 

PROČITAJTE JOŠ:

Interesantno je i da je unapred dogovoren način na koji će bivši predsednik SAD, što je brže moguće, iz Nju Džersija doći do Atlante i potom zatvora Fulton, a po okončanju pravne procedure nazad do aerodroma odakle će se vratiti u Nju Džersi.

Ovo je dogovoreno kako policija i organi reda ne bi morali suviše dugo da blokiraju Atlantu, javlja CNN.

Inače, Tramp je u Atlantu sleteo svojim privatnim avionom.

Bivši američki predsednik, koji se suočava sa četiri slučaja koja se vode protiv njega, dao je intervju svega nekoliko sati pre hapšenja. Izjavio je da su životi njegovih saradnika, koji su takođe uhapšeni, „uništeni“.

„Ovi ljudi moraju da budu pušteni na slobodu, neopravdano su uvučeni u ovo i ne znaju ni šta ih je snašlo. Neki od njih nemaju mnogo novca, a neki nemaju skoro ništa“, rekao je Tramp.

 

Saradnici se zajedno s njim suočavaju sa optužbama za pokušaj menjanja rezultata izbora u Džordžiji 2020. godine. Iako je milijarder, i u intervjuu je podvukao da oni nisu bogati ljudi, Tramp nije ponudio da finansijski pomogne u njihovoj odbrani.

Fotografiju je njegova PR služba objavila i na „X“ nalogu, koji nije bio aktivan od 2020. godine.

Izvor: Nova.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*