TROVANJE SALMONELOM U SREMSKO-MITROVAČKOM VRTIĆU

Foto: Kurir

Roditelji dvadesetak mališana u Sremsko-mitrovačkom vrtiću “Leptirić”, od kojih je šestoro završilo u bolnici, traže od nadležnih da utvrde odgovornost za narušeno zdravlje njihove dece, tvrdeći da su se zarazili salmonelom.

Direktorka predškolske ustanove “Pčelica” Biljana Cvjetić negirala je da je reč o trovanju hranom, a Sanitarna inspekcija Sremskog okruga naložila je vanredni sanitarni pregled objekta i svih zaposlenih. Direktorka predškolske ustanove “Pčelica” Biljana Cvjetić negirala je da je reč o trovanju hranom, a Sanitarna inspekcija Sremskog okruga naložila je vanredni sanitarni pregled objekta i svih zaposlenih.

– Ćerka mi je tog 30. maja u utorak došla iz vrtića žaleći se na mučninu, da bi ubrzo potom krenulo i povraćanje, pa dijareja. Kad smo je odveli u Dečiji dispanzer rekli su nam da je reč o stomačnom virusu, prepisali probiotike, brufen, dijetu. Ali, kako su se simptomi iz dana u dan pogoršavali, a temperatura danima bila iznad 39 stepeni uradili smo analize krvi i stolice, gde je potvrđeno prisustvo bakterije salmonele. Imamo četvoro dece, ali sa ovako teškim simptomima još se nismo sreli. Prošli smo pakao, ispričala je majka devojčice, koja pohađa vrtić “Leptirić”’ u mitrovačkom naselju “Orao”.

Evo šta su jela deca

Roditelji obolele dece sumnjaju na trovanje hranom, pošto je sve krenulo od ponedeljka 29. maja, kada je za doručak mališanima servirana riblja pašteta, a za ručak testo sa sirom i jajima, piše Informer.

Oni zahtevaju obaveštenje nadležnih o slučaju, te tvrde da je vrtić naknadno temeljno dezinfikovan, detaljno očišćen hlorom, izribane dečije igračke i sve površine, a sve u cilju, kako sumnjaju, prikrivanja dokaza.

Izvor: Kurir, Informer

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*