Upali kolima u kuću gradonačelnika, povredili mu ženu i dete, ceo grad spaljen i opljačkan: Francuska je sinoć gorela, a jedan grad našao se u žarištu sukoba

A demonstrator runs on the third night of protests sparked by the fatal police shooting of a 17-year-old driver in the Paris suburb of Nanterre, France, Friday, June 30, 2023. (AP Photo/Aurelien Morissard)

Izvor: Nova.rs

Čini se da su neredi širom Francuske u subotu uveče bili manje intenzivni, pošto je desetine hiljada policajaca raspoređeno u gradovima širom zemlje. Ipak, grad Marsej bio je poprište največih sukoba demonstranata i policije, a gradonačelnik malog grada južno od Pariza rekao je da su demonstranti napali i njegovu porodicu.

Oko 45.000 policajaca bilo je sinoć na ulicama sa specijalizovanim elitnim jedinicama, oklopnim vozilima i helikopterima dovedenim da sačuvaju tri najveća grada – Pariz, Lion i Marsej.

Foto: Dragan Lekic / AFP / Profimedia

Tamošnje vlasti su otišle korak dalje obustavljanjem gradskog prevoza od 18:00, uključujući metro, ​​i zabranom svih protesta do nedelje.

Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP / Profimedia

Napadnuta porodica gradonačelnika

Demonstranti u Francuskoj upali su automobilom u kuću gradonačelnika grada južno od Pariza, pri čemu su njegova supruga i dete povređeni.

POGLEDAJTE JOŠ:

Broj ljudi koje je policija uhapsila tokom pete noći nemira nakon ubistva 17-godišnjeg Naela M. popeo se na 719, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Francuska u plamenu posle ubistva mladića arapskog porekla

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*