UŽIVO VUČIĆ Ovo je smišljen teroristički napad, ništa tu nije slučajno! Crveni alarm do utorka! O litijumu: Bio sam slep kod očiju

Foto: Printscreen Prva TV

Mi milosti prema terorizmu i teroristima nećemo imati, Srbija i Beograd među najbezbednijima u Evropi, a građani mogu da budu spokojni, Srbija je jaka da se izbori sa svakim vidom terorizma, kazao je predsednik

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovog jutra govori o svim važnim i gorućim temama za Srbiju.

– Biće još hapšenja, sve proveravamo, biće to završeno! Crveni alarm do utorka – rekao je ukratko predsednik na samom početku jutrošnjeg gostovanja na TV Prva gde je govorio o daljem postupanju, radu i istrazi terorističkog napada koji se juče dogodio ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN PRVA TV

– Svi smo naučili da BIA i policija rade po nalogu Tužilaštva, treba još nešto da se završi pa da se ide u potstupak i hapšenje lica. Verujem da ćemo da utorka da rešimo veći deo toga i da će biti to uredu, kazao je Vučić govoreći o crvenom alarmu koji je na snazi.

“Napadač je bio izuzetno dobro obučen”

– Ovo je smišljeni teroristički napad, ništa tu nije slučajno! On je ciljao odozdo samostrel iz kese nije ni vadio ne očekujući ništa drugačije… Napadač je bio izuzetno dobro obučen i da je strelu ispalio držeći samostrel u kesi, kako bi napad bio potpuno neočekivan, rekao je Vučić izrazivši divljenje prema postupanju žandarma Miloša Jevremovića koji je uspeo da bude toliko priseban da ga likvidira i toliko priseban da ne izvadi strano telo iz svog vrata.

– Postupio je po pravilu službe, eliminisao protivnika potom sa strelom u grlu sačekao pomoć… Sačuvao je sebe za porodicu i svoju zemlju…

Vučić: Crveni bezbednosni alarm na snazi do utorka

Vučić je kazao da će crveni bezbednosni alarm najverovatnije biti na snazi do utorka. “Mislim da ćemo do utorka sve razrešiti i da će do tada biti sve u redu”, rekao je on.

– On će biti posebno odlikovan a vi znate da ja mimo Sretenja i 15. septembra nijedno odlikovanje nisam dao niti ijedno pomilovanje još nisam dao za ovih 8 godina predsednikovanja – kazao je Vučić i dodao da je Srbija snažna da se izbori sa bilo kakvim vidom terorizma.

“Siguran sam da nam dolazi mnogo teže vreme”

– Siguran sam da nam dolazi mnogo teže vreme… I nije mi rekao Putin bilo šta, a govorimo o tri meseca pre početka rata u Ukrajini… I to sam zaključio ne iz onoga što mi je rečeno nego iz onoga što nije a jedino smo tada šeik Muhamed i ja verovali da će rata biti… I to ne zato što sam mnogo pametan ili mi je neko rekao nego što sam poređao činjenice a zabrinut sam veoma za sudbinu sveta… Morao sam to da kažem…, kazao je Vučić dodajući da smatra da je nemoguće izbeći sukob Izraela i Hezbolaha jer to je Iran.

 FOTO: PRINTSCREEN PRVA TV
Građani Srbije nemaju razloga za strahovanja

Poručio je da je Srbija bezbedna, jedna od najbezbednijih u svetu i da građani ne moraju da strahuju. Kao i da je Beograd jedan od najbezbednijih gradova.

Srbija nikad neće prihvatiti oktroisanog lidera Srpske

– Srbija nikad neće prihvatiti oktroisanog lidera Srpske već samo volju srpskog naroda a smatram da se već sprema osuđujuća presuda za Dodika, naše je da sa čuvamo naš narod…

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN PRVA TV

Imaćemo dugo leto kad je reč o energetici

– Ono što je za nas važno, jeste da se pripremimo, imaćemo dugo leto kad je reč o energetici, problema oko struje, sad trošimo duplo više, triput više… Imaćemo struje, naravno, ali moraćemo mnogo da radimo i da uložemo mnogo više ali ćemo platiti mnogo veliku cenu, milijarde i milijarde… – kazao je Vučić podsetivši da su u vreme Tita Slovenija i Hrvatska imale mnogo pametnije rukovodstvo dok naše srpsko nije bilo tako sposobno i nije ih bilo briga.

Dodao je, da su Srbi u bivšoj Jugoslaviji “u poređenju sa slovenačkim i hrvatskim komunističkim rukovodstvom imali manje sposobnosti i manje ih je bilo briga za Srbiju” i da je doneta “idiotska” odluka 1989. o zabrani gradnje nuklearnih elektrana.

“Hrvati sad veoma pametno rade na istraživanju geotermalnih izvora kao izvora energije. Veoma pametno rade, uvek su imali pametnije rukovodstvo koje se smejalo našim budalama, koje su se njima smejale, što su napravili nuklearnu elektranu ‘Krško'”, rekao je Vučić.

Pozicija Srbije izuzetno je teška, koliko nam je samo puta Makron pomogao…

– Pozicija Srbije izuzetno je teška i sam se prosto čudimo kako smo ovoliko godina uspeli da sačuvamo svoju samostalnost – kazao je Vučić koji je pomenuo i današnje francuske izbore i rekao da samo on, Ana (Brnabić) i Miloš (Vučević) znaju koliko nam je samo puta Makron pomogao.

Vučić je prethodno pomenuo i razgovore koje je imao u Briselu pa dodao da su za Vučića često govorili da je ovakav ili onakav ali niko nikada nije rekao da je glup.

U emisiju se uključio i Milan Knežević iz Crne Gore koji je predsednika Vučića pozvao da poseti Berane.

Izvor: Kurir.rs

1 komentar

  1. SMRT TERORIZMU, SLOBODA NARODU!

    Crveni alarm do utorka ne gospodine ΛV, već rok produžiti do istrebljenja terorista ma čiji i koji bili. Zamislite da pripadnik žandarmerije Miloš Jevremović nije uspeo da utiša teroriste Miloša Žujovića konvertit iz Mladenovca i nadri muslimanske ispovesti šta bi taj uradio u narednom periodu nad nevionim ljudima, a da poveća broj ubivenih. Zbog učinjenog gospodinu Milošu Jevremoviću dodeliti orden za zaslugu, a zaslužio je. Lično mu želim da što pre ozdravi i da zaboravi trenutak koji mu se dogodio ispred Izraelske ambasade. Miloše Jevremoviću srećno ti bilo i da iskustvo prenosiš nesebično kolegama.

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*