Vežite 6 slobodnih dana za prolećni odmor! Evo koji su neradni dani u 2024.

Foto: Shutterstock/ringier

Za razliku od prethodnih godina, u 2024. mnogi građani u ranom odnosu moći će da planiraju putovanje na proleće, s obzirom na to da će oko Uskrsa imati šest slobodnih dana zaredom.

Neradni dani kreću odmah po dolasku naredne godine, a to su 1. i 2. januar, koji spadaju pod praznik Nova godina.

Dan državnosti u 2024. godini pada u četvrtak i petak 15. i 16. februara, a zatim slede Uskršnji praznici, za katolike i pripadnike drugih hrišćanskih verskih zajednica, koji sa sobom nose slobodne dane od 29. marta do 1. aprila.

U aprilu, pripadnici islamske zajednice imaće slobodan i Prvi dan Ramazanskog bajrama u sredu, 10. aprila.

Praznik rada u našoj zemlji garantuje dva slobodna dana, 1. i 2. maj, a odmah zatim slede i Uskršnji praznici od 3. do 6. maja, što znači da će građani imati šest vezanih dana za vreme kojih neće raditi.

S druge strane, pripadnicima islamske zajednice slobodan dan sledi Prvog dana Kurbanskog bajrama 16. juna.

Naredne godine Dan primirja u Prvom svetskom ratu biće neradni ponedeljak, 11. novembar.

Za katolike i pripadnike drugih hrišćanskih verskih zajednica, prvi dan Božića, u sredu 25. decembra, takođe se neće raditi, podseća Danas.

Ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Ovo se ne primenjuje kada su u pitanju verski praznici.

Takođe, pripadnici različitih verskih zajednica imaju pravo na slobodan dan kad njihova verska zajednica obeležava neki praznik.

Izvor: Blic.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*