Vučić: Erdogan mi je objasnio šta je rekao, odustajemo od protestne note Turskoj

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Leskovcu da je naša zemlja odustala od upućivanja protestne note Turskoj u vezi sa prenetim stavom o ulasku Prištine u NATO. “Doneli smo odluku da ne uputimo protestnu notu Turskoj jer sam imao razgovor sa Redžepom Tajipom Erdoganom i on mi je razjasnio šta je on rekao, šta je preneto i doneli smo odluku da takvu notu ne upućujemo”, kazao je Vučić.

On kaže da zbog sukoba u Ukrajini, mnogi vide u globalnoj situacij mogućnost da reše pitanje Kosova, a i da mnogi žele ubrzani prijem Kosova u međunarodne organizacije.

„Moja poruka, da ne bih ulazio u sve detalje, ako krenu sa tim, iznenadiće se snagom i efikasnošću Srbije. Onog dana kada ih budu primili u bilo koju međunarodnu organizaciju, to znači da su srušili Vašingtonski sporazum i tog dana saznaće imena više zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova i mi ćemo nastaviti svoj posao da radimo „, kazao je Vučić novinarima u Nišu.

Podsetimo, turski predsednik prošle nedelje je rekao da će njegova zemlja podržati članstvo Prištine u NATO-u, te da im za to nije potrebna ničija saglasnost, a njegova izjava usledila je nakon što je Vjosa Osmani zatražila podršku.

Izvor: Politicki.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*