Vučić predložio, SNS usvojio: Ponavljaju se izbori u Beogradu

Foto: Petar Aleksić

Samo nekoliko sati nakon što je član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u još jednom televizijskom obraćanju u funkciji predsednika države “preporučio” da se u Beogradu raspišu novi izbori, predsedništvo SNS-a je to jednoglasno usvojilo. Šapić je potom pričao nešto o “vrednosnim” izborima koji se tiču opstanka društva

Odmah nakon što je danas Aleksandar Vučić u javnom obraćanju „preporučio“ nove izbore u Beogradu, Predsedništvo Srpske napredne stranke stranke čiji je član je jednoglasno donelu takvu odluku.

Saopštio ju je  predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić:

„Smatrali smo da jedna odgovorna organizacija, koja ima odgovornost ne samo za Beograđane, već za sav narod Srbije, treba da bude spremna i da bude ta koja će podići lestvicu kredibiliteta i legitimiteta i pokazati na kraju krajeva da politika nije matematika i da smo spremni da na našu štetu povučemo potez u interesu svih građana“.

Najavio je da SNS odmah počinje predizbornu kampanju.

„Vrednosni“ izbori

„Mi sutra u Šumicama u 17.30 časova imamo prvi skup. Mi u kampanju krećemo“, rekao je Šapić i dodao da su ovi beogradski izbori „veći od uobičajenih izbora za lokalnu samoupravu“ – to su „vrednosni“ izbori, koji se tiču opstanka društva.

„Mi se susrećemo sa dva pristupa državi, dva pristupa narodu, dva pristupa ekonomiji, dva pristupa svemu. Mislim da od uvođenja višestranačja važnijih izbora nije bilo“, rekao je Šapić.

Ocenio je da će novi beogradski izbori biti održani u referendumskoj atmosferi i ponovio stav da SNS ima legitimitet u Skupštini Beograda.

Priznanje da su izbori bili pokradeni

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je na to da novi izbori u Beogradu predstavljaju zvanično priznanje Srpske napredne stranke (SNS) da su izbori održani 17. decembra bili pokradeni.

Naglasio je da novi beogradski izbori treba da budu održani u najkasnijem zakonskom terminu, kako bi se sprovele sve preporuke Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), prvenstveno one koje se odnose na sređivanje biračkog spiska, saopštio je PSG.

„Ovo je zasluga svih građana, organizacija civilnog društva, predstavnika u lokalnim i republičkim izbornim komisijama i opozicionih kolega koji su se mesecima borili za istinu i čija će požrtvovanost omogućiti da po prvi put imamo iole fer i slobodne izbore i da nikada više u Beogradu, ali i mnogim drugim gradovima i opštinama, SNS i ostali radikali ne budu na vlasti“, zaključio je Pavle Grbović.

Izvor: FoNet/Vreme.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*