Vučić: Tražićemo nestalno mesto u UN, ukoliko se izglasa rezolucija o Srebrenici

Foto: Zorana Jevtić

Ako rezolucija o genocidu u Srebrenici bude usvojena, Vučić je rekao da će se Srbija kandidovati za nestalnu članicu u Savetu bezbednosti UN, kao i da će podneti rezoluciju o genocidu u Kragujevcu, Kraljevu i Jajincima

Kandidatura za nestalnu članicu
Lokalnim izborima se nije bavio
Na pitanje o tome da li će skratiti mandat predsednicima opština da bi se izbori održali u isto vreme, Vučić je rekao da se time nije bavio i da se na stranačkim organima zalagao da svi izbori budu 2. juna, ali da oni s kojima je trebalo da se razgovara o tome, nisu došli na konsultacije.
„To je pitanje koje me vrlo malo zanima. Kada pitate građane koga sada interesuju lokalni izbori, ne biste verovali oko dva odsto ljudi“, rekao je Vučić.
Karburatori i akumulatori
Izjavu šefa Odbora Bundestaga za saradnju sa Zapadnim Balkanom Josipa Juratovića da bi u pregovore o izborima bilo dobro da se uključe i eksperti iz EU, koji bi imali savetodavnu ulogu, Vučić je komentarisao aludirajući na nekadašnji deo Juratovićeve karijere u atomobilskoj industriji.
„Nama je potrebna pomoć njegova oko karburatora i akumulatora, zna malo i o pravima hecegovačkih Hrvata, ovo drugo nije posao za njega“, dodao je Vučić.
Izvor: FoNet/Vreme.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*