Zadužbina Milana Mladenovića tuži Pink

Foto: Printscreen YT

Zadužbina Milana Mladenovića, kao organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština pevača grupe „Ekatarina Velika“ (EKV) sačuva, poštuje i promoviše, saopštila je da su televizija Pink i njen vlasnik Željko Mitrović 18. aprila neovlašćeno, bez odobrenja i bez saglasnosti emitovali izmenjeni snimak pesme „Novac u rukama“, koja je autorsko delo te grupe.

Oni su najavili da će, zajedno sa ostalim nosiocima autorskog prava na pesmu „Novac u rukama“, zbog povrede autorskih prava pokrenuti postupke pred nadležnim sudom protiv televizije Pink i Željka Mitrovića.

„Tog dana televizija Pink je putem televizijskog programa, društvenih mreža i interneta emitovala snimak u izmenjenoj formi koji je predstavljen kao ‘obrada pesme’.

Predmetni snimak je nastao tako što je na originalnom snimku pesme ‘Novac u rukama’ glas Milana Mladenovića utišan, a uz njega nasnimljen vokal Mitrovića. Za ovo flagrantno i grubo narušavanje integriteta tuđeg autorskog dela televizija Pink i Željko Mitrović nisu dobili, niti su tražili saglasnost od autora“, navodi se u saopštenju.

Zadužbina Milana Mladenovića navodi da „nije tražena ni saglasnost da mogu izmeniti snimak od vlasnika fonogramskih prava na pesmu ‘Novac u rukama’ – a to je ZKP RTV Slovenija“.

Izvor: Beta/bizlife.rs

Foto: Pixabay

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*