Željko Mitrović „obrađuje“ pesme EKV-a: Pokušaj pranja biografije

Foto: Printscreen YT

Zadužbina Milana Mladenovića sprema tužbu protiv vlasnika TV Pink jer neovlašćeno „obrađuje“ peske kultne Ekatarine Velike. Kažu, hteo je da kupi prava, ali njima ne pada na pamet da to dopuste

„Nema tog novca za koji će Milanovo ime da se dovede u vezu sa Pink kanalizacijom i pokušajem pranja biografije Željka Mitrovića“, objavila je Zadužbina Milana Mladenovića na Tviteru, nakon što je vlasnik Pinka izašao sam novom „obradom“ pesme Ekatarine Velike.

Zadužbina koja nosi ime frontmena kultnog beogradskog benda dodala je da sprema tužbu protiv Mitrovića zbog kršenja autorskih prava, te da sada ima materijala za proširenje tužbe.

U subotu je Mitrović kao „poklon pravoslavnim vernicima za Uskrs“, kako su objavili mediji, u dnevniku Pinka emitovao numeru „Krug“ u kojoj on peva umesto Milana Mladenovića.

Tokom aprila je Mitrović „u čast velikog EKV-a i aprilskog rođendana Margite“ Stefanović, takođe članice kultnog benda, objavio i cover pesme „Novac u rukama“.

Tada je Zadužbina Milana Mladenovića to nazvala „grubim narušavanjem integriteta tuđeg autorskog dela“.

Mitrović pravi mjuzikl

Sada su na Tviteru dodali da od prošlog leta Mitrović pozivima ljudima bliskim zadužbini, „što preko svojih plaćenika“, pokušava da dobije saglasnost za korišćenje nekoliko pesama EKV-a u mjuziklu koji priprema u Teatru Odeon.

Taj teatar je inače u Mitrovićevom vlasništvu.

„Pošto u univerzumu Željka Mitrovića NE nije opcija jer sve može da se kupi, slede provokacije sa ‘obradama’“, dodaju u Zadužbini.

Kako se navodi na njihovom sajtu, Zadužbina je nevladina organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe.

Izvor: N.R./Vreme.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*