ŽIVOT: Saveti kako uštedeti na venčanju

Fotografija: www.modniritam.com

Malo je planera za venčanje ekonomično i štedljivo kao što su društvene mreže. Zbog toga još cenimo sve lekcije koje možemo naučiti s omiljenih nam Pinteresta i Instagrama.

Kako su venčanja u poslednje vreme više postala biznis i potrebno je uzeti kredit pre planiranja, postavlja se pitanje možemo li i na koji način ipak uštedeti? Donosimo par predloga kako na svoj veliki dan ne završiti u crvenom minusu.

Bez konobara!

Fotke sa barovima za piće na kojima gosti samostalno mogu napraviti svoje koktele ili uzeti pivo su ove godine na društvenim mrežama popularnije za 50% što može dosta umanjiti račun za poslugu. Naravno, pretpostavljamo kako vaše zvanice neće u par sati postati koktel majstori koji vas mogu odvesti do bankrota.

Fotografija: www.modniritam.com

Dnevno venčanje

Brunch venčanja su u porastu zbog dobrog razloga, naime cena zajma prostora je mnogo manja tokom dana. Iako iskreno ne znamo hoćete li imati ista sećanja na dnevno venčanje kao što bi to bilo za vreme klasičnih venčanja noću (zbog koje čašice više) ponekad to može biti i dobra stvar – nema mamurluka i oporavka za koji trebate par dana godišnjeg odmora.

 

 

Fotografija: www.modniritam.com

Venčajte se i napravite svadbu radnim danom

Zakupi restorana i cene usluga su mnogo manje, ako za svoj dan venčanja izaberete radni dan. Recimo petak. Ne samo da ćete uštedeti, nego ni gosti neće morati da žure kući jer je ispred njih dug vikend za odmor. Prema tome svi će biti opušteni i zadovoljni. Jedino što morate da birate vreme posle 16h, da bi ljudi stigli sa posla i spremili se, kao i da računate na najveće saobraćajne gužve u to vreme.

Mini medeni mesec

Trend koji je zamisao Millennialsa te istovremeno štedi i vreme i novac. Budući da većina parova uzima godišnji odmor na poslu za organizaciju venčanja, ponekad može biti teško ponovo zatražiti godišnji odmor za medeni mesec. Iz tog razloga, sve više parova biraju mini medeni mesec – kraća putovanja od nekoliko dana. Tako možete posetiti više željenih lokacija i u medenom mesecu uživati nekoliko puta godišnje. Win-win situacija.

Izvor: www.modniritam.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*