Protest “Srbija protiv nasilja” se širi i na ostale delove Srbije!

Beograd 24.06.2023. Osmi po redu protest Srbija protiv nasilja, protest, total Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Protest protiv nasilja održan je večeras osmi put u Beogradu i prvi put u još deset gradova Srbije: Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Šapcu, Leskovcu i Pirotu. U glavnom gradu je ovoga puta blokiran autoput, od Autokomande do Mostarske petlje, kako bi se još jednom skrenula pažnja na zahteve okupljenih. A to su smena Gašića i Vulina, ostavke celokupnog REM-a i rukovodstva RTS-a, ukidanje rijaliti programa koji promovišu nasilje i nemoralno ponašanje, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pinku i Hepiju i zabrana svih štampanih izdanja koja krše zakon i novinarske kodekse.  Okupljenima su se obratili studenti koji su obećali da će biti i nadalje u prvim redovima.  

Novi Sad, 24.06.2023. – Protest “Srbija protiv nasilja”. odrzan je danas Pozorisnom trgu u Novom Sadu. (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

U Novom Sadu blokiran je most Slobode gde je bio razvučen ogroman transparent: “Ispunite zahteve, zaustavite nasilje”. U Kragujevcu je takođe blokirana jedna raskrsnica do završetka protesta. U svim gradovima protesti su prošli bez incidenata. Protestanti su najavili nova okupljanja i sledeće nedelje, jer nemaju nameru da odustanu od borbe za bezbedniju i sigurniju Srbiju. 

 

 

About Anastazija Damjanov 44 Articles
Večiti borac za pravdu i bolji svet!

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*