Gde je nestao srećan kraj? Ima li ga u pozorištu?

Foto: Anđelko Vasiljević

“Tražimo srećan kraj” pevaju junaci pozorišne predstave “Kirija” koja se izvodi u pozorištu “Slavija”.

Drama Bransilava Nušića u jednom činu, prilagođena je današnjem vremenu, u kojoj se prikazuje sva beda i obespravljenost običnog čoveka i njegove porodice u sistemu koji živimo. Čoveka koji želi da živi pošteno od svog rada i čistog srca, dovode dotle da ne može da prehrani svoju porodicu, niti plati kiriju zbog čega mu dolaze popisivači imovine na vrata. Dok njegova potpuna suprotnost dobija sve privilegije ovog društva. Zvuči poznato zar ne? Niko to nije umeo tako dobro da opiše i karikira kao Nušić. Uvek je bilo tako i biće!

Tokom ove predstave ćete se malo nasmejati, malo plakati i dobro zamisliti. Da zapravo ništa nije smešno, već tragično i tužno. Glavne likove su maestralno oživeli Ljiljana Blagojević i Branko Đurić, dok nemilosrdnog i surovog izvršitelja glumi Bora Nenić.

Foto: Anđelko Vasiljević

Kao beg od surove realnosti, otac i glava porodice koji se nije najbolje snašao u ovom svetu, vidi u molitvama i sopstvenim fantazijama koje prenosi na svoje četvoro dece, pokušavajući bar malo da im ublaži nemaštinu u kojoj su se našli. Ali to više ne može da zadovolji najstariju decu koji su primorani da odaberu teži put i napuste dom…

Glavni junaci nisu pronašli svoj srećan kraj, a možemo li mi da ga pronađemo u našim životima?

About Anastazija Damjanov 41 Articles
Večiti borac za pravdu i bolji svet!

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*