Igra moćnika IV deo: NEŽELJENE POSLEDICE VAKCINACIJA, AUTOIMUNE BOLESTI, SMRT I SMRT BEBA

ENIGMA ILI TABU ZVANI VIRUS – U svakom slučaju misterija

Ukoliko niste pročitali I, II i III deo preporučujem da pročitate radi lakšeg razumevanja teme.

Autoimune bolesti se određuju kao stanje u kom imuni sistem greškom napada sopstvena zdrava tkiva, jer ih prepoznaje kao strana tela. Imuni sistem pogrešno prepoznaje, kao strane, neke od delova našeg tela i luči proteine koji se zovu autoantitela koji napadaju naše zdrave ćelije. U nekim slučajevima to se dešava toliko snažno da ugrožava život pa čak dovodi i do smrtnog ishoda.

Tačan uzrok nastanka autoimunih bolesti u medicini još uvek nije poznat, tako kažu.

To nam je rekla struka. A šta nam kaže naš zamišljeni stan?

Došli su moleri i ceo stan isprskali lepkom. Koristili su svoje prskalice  i lepkom zasuli svaki kutak stana i otišli. Isprskali su u stanu sav nameštaj, sve kućne aparate , decu, kućne ljubimce. Gde god dotaknete lepi se.

Za vreme i neposredno posle prskanja bilo je značajnih problema sa nameštajem , kućnim aparatima, deca jedva preživeše kao i kućni ljubimci, sve je ulepljeno lepkom, nije moglo da  se gleda ni da se diše a kretanje je bilo otežano. To je šok za ukućane i problem za kućevni nameštaj dok se malo ne razmrda i malo oslobodi lepka makar sa funkcionalno bitnih mesta..

Mene ovo prethodno opisano podseća na vakcinaciju i reakciju posle vakcinisanja. Povišena temperatura, otok i bol, ponekad krasta na mestu vakcinisanja. I to traje kratko dan dva. Tako je uvek neposredno posle vakcine.

Moramo priznati da u vazduhu nema više prašine da leti, niti ostalog đubreta, sve je ulepljeno, vazduh jeste čistiji za disanje.

Ali kako život ide dalje u stanu  naša domaćica nastavlja da radi svoj posao čišćenja stana. Domaćica lepak doživljava kao prljavštinu, kao strano telo, lepak i jeste strano telo, i pokušava da ga izbaci. No lepak nije prirodna đubre za stan i ne može se tako lako izbaciti uobičajenim radom domaćice. Jedan deo će uspeti da izbaci dok će jedan deo ostati trajno na nameštaju i kućnim aparatima i biće stalno ciljana meta od strane domaćice da to očisti.

To je kad pričamo o stanu,  odnosno na organima ako pričamo o našem telu posle vakcinacije.

Zbog korišćenja lepka u stanu  što nije prirodno, mnoge stvari u stanu neće raditi kako treba. Recimo: prekidači za struju će se teško pomerati, frižider će se teško otvarati, fijoke će teško i usporeno da se izvlače i za  sve će biti potrebno više energije nego što je uobičajeno potrebno. Na primer tastatura na kompjuteru neće moći da se koristi. Domaćica će uporno pokušavati to da očisti. Nešto će uspeti da očisti, nešto neće pa će taj ostali lepak da pravi smetnje u radu tog kompjutera i kućnih aparata a neke aparate će domaćica u pokušaju da očisti izgrebati ili oštetiti. Neki kućni aparati neće više biti za upotrebu pa će biti zapostavljeni u stanu.

Sve ovo vrlo podseća na autoimune bolesti. Domaćica čupa tastaturu na kompjuteru pokušavajući da očisti lepak. Ako je kompjuter kao organ tela a domaćica imuni sistem u telu. Pa to domaćica sa lepkom čupa i tastaturu . Pa to imuni sistem napada svoj organ iz tela. Dobili smo  definiciju autoimune bolesti. Imuni sistem greškom napada svoj organ. Sličnost neverovatna.

Ako kojim slučajem domaćica posle prskanja stana lepkom čisteći neki bitan deo kućnog nameštaja pa ga pritom potpuno uništi kao što je frižider ili šporet bez koga ne može da se živi u stanu. Porodica će stradati. Slično kao kad autoimuni bolesti  kada imunitet napadne neki životno bitan organ. Tada  telo umire što se u praksi događa.

To je smrt od autoimune bolesti koja je nastala kao posledica vakcine iliti u stanu od lepka.

Struka nam kaže da tačan uzrok autoimune bolesti nije poznat.

Za takvu bolest stana kriv je lepak, za telo neka struka razmisli.

Sagledaćemo još jednu stambenu mogućnost. Kada moleri isprskaju mali stan novouseljenog mladog bračnog para.

Pokušajte da zamislite sledeću situaciju: Mladi bračni par kao početnici u životu koji su tek započeli svoj stambeni život u snabdevanju nameštajem i potrebnim aparatima. Sve što imaju je improvizovano kao na primer kartonska kutija umesto ormana, primus umesto šporeta, dušek na podu umesto kreveta.

Šta hoću da kažem?  Imaju sve potrebno ali slabo , nejako, tek je u formiranju.  Kao novorođenče.

Kad takav stan moleri zaspu lepkom pa makar i sa najmanjom količinom lepka to je za mlade stanare  često pogubno. Mlada domaćica, zdrava jaka osoba puna elana i snage u panici pokušava da očisti svoj nameštaj u stanu. Čisteći lepak kida i kartonsku kutiju koja služi kao orman, čisteći lepak kida dušek koji je krevet za spavanje, čisteći lepak uništava primus za kuvanje. Praktično uništava stan.  Imuni sistem snažan, telo slabo.

Mlado domaćinstvo umire.

Ova priča je veoma slična Sindromu iznenadne smrti bebe.

Medicinska struka kaže da ne zna uzrok iznenadnog umiranja beba.

 

U nastavku;   V deo  ALERGIJE

 

About Branislav Petrović 9 Articles
Novinar u penziji, višegodišnji dopisnik i saradnik nekoliko novinskih portala

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*