Logična pitanja za vlast od nas običnih smrtnika

Foto: youtube/printscreen

Baš je lepo što se novac deli građanima šakom i kapom (gle čuda baš pred izbore) ali pitanje je odakle i kad smo postali tako finansijski moćni? Ako i jesmo takvi “ekonomski tigrovi”, kao što se svakodnevno priča u vodećim medijima, zašto u realnosti mi obični smrtnici to nikako da osetimo?

Koja je svrha navodnog povećanja plata kada samo još više rastu cene koje su sramotno visoke za naš standard. Što dovodi do sledećeg pitanja, zašto su cene samo kod nas toliko visoke? Kako još ni jedan ekomomski ekspert iz garniture vlasti nije to obrazložio, a retko gde se i čuje to pitanje. Nikako da dobijemo neki konkretan i smisleni odgovor.

Ako je već rešeno da se tako olako poklanja novac (konkretno sad srednjoškolcima i penzionerima), zašto to ne bude onda samo za socijalno najugroženije, kojima je najpotrebniji.  Zašto se ne pravi razlika izmedju penzionera koji ima 100.000 penziju i onog što ima 15.000 i manje? Što ne dati sav novac samo ovom drugom? Šta se to izigrava? Umesto omladini, dajte samohranim roditeljima, na primer. Ili deci koja nemaju.

Ovo su samo neka od logičnih pitanja na koje ćete umesto odgovora po praviliu dobiti napad,po sistemu “Napad je najbolja odbrana”, uz uvrede da ste izdajnik ili pitanja”ha, a šta ste vi uradili? ”  (koji to mi?! Jer ovo pišem iz ugla neutralnih, neopredeljenih građana. Ima nas i takvih). Ali argumenata nigde nema. Da li je to zrelo i odgovorno ponašanje vlasti prema svojim građanima? Poput besnog deteta koje se breca kad mu nešto nije po volji. Da li je normalno ne biti sposoban čuti kritiku, a biti na čelu države?

Svi mi imamo zajednički cilj, a to je da bolje živimo, ali u realnosti, a ne samo u pričama i namontiranim TV prilozima. Želimo da konačno osetimo to poboljšanje u svakodnevnom životu o kome stalno slušamo i prezentuju nam se neke super uspešne statističke brojke o boljitku i razvoju. Dok u stvarnosti ne možemo da obavimo običnu kupovinu osnovnih namirnica bez 5.000 dinara minimum, a plate su i dalje na nivou minimalca. Nešto se tu debelo ne poklapa dakle.

About Anastazija Damjanov 44 Articles
Večiti borac za pravdu i bolji svet!

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*